marți, 11 decembrie 2012

CRAIOVA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: Victorie!

CRAIOVA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: Victorie!:  VICTORIE!     SCMD Filiala 1 Craiova și  Asociația Militarilor ProConcordia va avea în noul legislativ al  parlamentului o VOCE...

Sus Băsescu!

Sus Băsescu!

Numărul parlamentarilor români, a 8-a minune a lumii?

Ne-am făcut de râs încă o dată, fiind mai mult decât probabil singura ţară în care numărul parlamentarilor aleşi este mai mare decât numărul colegiilor în care au candidat. Cum s-o rezolva problema scaunelor lipsă din sala de şedinţe se pare că nu ştie nimeni, dar cu chestia asta chiar am dovedit că în România totul este posibil şi ar trebui declarată a 8-a minune a lumii.
Dar de, aşa se întâmplă când faci legile doar pentru interesul personal, dacă stăm să ne amintim cum a fost concepută legea uninominalului în 2008. Degeaba se aruncă acum săgeţi către pedelişti, cum că din cauza contestaţiei lor CCR a respins proiectul legii uninominalului pur. A fost unul din rarele cazuri când CCR a judecat totuşi fără părtinire, pentru că cu doar câteva luni de zile înainte respinsese proiectul pedelist de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare. În ambele cazuri CCR a invocat ca principal argument recomandarea Comisiei de la Veneţia în privinţa nemodificării legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de data alegerilor.
Se mai poate drege busuiocul însă? Eu zic că da, numai că ar trebui dovedită o voinţă politică de fier din partea celor 3 copreşedinţi ai USL. Ar trebui ca aceştia, în sesiunea parlamentară ce va începe normal la 1 februarie 2013, să impună ca prioritate legislativă adoptarea legii uninominalului pur,după care toţi parlamentarii USL să demisioneze şi să avem alegeri anticipate. Vor intra astfel în Parlament doar cei care îşi câştigă colegiul şi aş putea face pariu pe orice că USL va lua minim 85% din numărul de mandate. Pentru că ura şi dispreţul poporului faţă de pedelişti s-a accentuat şi mai mult în aceste 2 zile, văzând că aceştia le vor râde din nou în faţă de pe fotoliile Parlamentului. Iar dacă Băsescu va face în continuare pe nebunul în privinţa desemnării lui Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru s-ar pune şi mai mult gaz pe foc.
Mulţi vor zice că sunt nebun dacă mă pot gândi că aşa ceva ar fi posibil. Numai că eu sper încă în România bunului simţ, proiectul d-lui Antonescu. Iar acesta ar fi un moment prielnic pentru a-l pune în practică! 

Mehedinti Blog online: Alegeri parlamentare 2012. IMPORTANT. Lista noilor...

Mehedinti Blog online: Alegeri parlamentare 2012. IMPORTANT. Lista noilor...:   Alegeri parlamentare 2012. Vezi aici lista noilor senatori şi deputaţi.   Potrivit rezultatelor parțiale de la alegerile parlam...