joi, 21 aprilie 2011

Justiţie a la Dolj

CRAIOVA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: Las’ că v–o reperează dom’ Mitică: " Recent, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a judecat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale formulate la începutul an..."

Hal de educaţie religioasă!

Mare e grădina Domnului! Dacă pentru perioada comunistă am putea înţelege gradul scăzut de educaţie religioasă a populaţiei, după 21 de ani de democraţie vedem clar cât de mult a fost printre priorităţile BOR educarea religioasă a enoriaşilor. Asta în condiţiile în care, de exemplu, s-a legiferat introducerea orelor de religie în programa şcolară, iar în toate instituţiile şi la toate festivităţile locul foştilor secretari de partid a fost luat de preoţi. Probabil că s-a mers tot pe principiul "Crede şi nu cerceta", ca să nu mai vorbim despre adevăratele preocupări economico-financiare ale feţelor bisericeşti.

Piticul, buldogul şi primarul

Un primar portocaliu, dat dracului după cum singur se caracterizează - bine că n-a zis că e vândut acestuia, dar mai ştii -, îi cere buldogului din partid să-i scape de pitic că altfel îi ia dracu. Asta ne arată că în partidul respectiv nu sunt chiar toţi o apă ş-un pământ, după chipul şi asemănarea piticului. Acu rămâne de văzut cât de ascuţiţi mai sunt colţii buldogului, pentru că la înălţimea de o are piticul i-ar fi uşor totuşi să-i sară la jugulară. Mai ales că dacă stăm să interpretăm totuşi corect chestia enunţată de marinarul şef privind conducerea partidului de către un caporal - gradul avut de pitic pe când făcea armata la trupele de securitate -. 
Oare ce va face însă piticul cu primarul rebel? Îi va trimite toate controalele pe cap sau îl va procopsi şi pe el cu nişte alocări bugetare pentru cine ştie ce proiecte?