marți, 20 septembrie 2011

Cui jură cu adevărat credinţă miniştrii? Ţării sau lui Băsescu?

În guvernele conduse de Boc, miniştrii sunt schimbaţi ca atunci când îti schimbi ciorapii, Când incompetenţa lor începe să pută de-i mişcă nasul din loc până şi lui Băsescu, ajung imediat la lada de gunoi a politicii. Nenorocirea mare e însă că de fiecare dată înlocuitorul celui demis nu s-a dovedit cu nimic mai breaz decât predecesorul, ba în unele cazuri a fost chiar mai rău din cauza măsurilor luate de noul ministru. 
Având în vedere cele spuse mai sus, stau şi mă întreb: oare cui jură cu adevărat credinţă aceşti miniştri? Ţării sau lui Băsescu, care în discursurile pe care le ţine la fiecare depunere de jurământ se comportă faţă de miniştrii investiţi ca un patron de S.R.L:?

Băsescule, banii pentru pensii!

Are ţara bani? Bineînţeles că are. Pentru proiectele coanei Nuţi (care după inaugurări nu pot fi folosite), bineînţeles că sunt bani. Dar pentru pensionari? Bineînţeles că nu, acestea nu pot fi indexate în 2012, deficitul la fondul de pensii fiind de 3,6 miliarde de euro, spune Băsescu. Păi bine coane, după ce că bugetul pentru pensii era şi aşa varză din cauza incompetentei administrări, cine dracu v-a pus să ne mai băgaţi şi pe noi, pensionarii militari în sistemul public de pensii? Când vi s-a atras atenţia în toate felurile că astfel veţi mări şi mai mult deficitul, aţi tratat cu sictir pe toţi cei care v-au tras de mânecă, spunând că astfel reparaţi o mare nedreptate. Ba mai mult, s-a văzut cât de bune au fost calculele voastre, că în loc să faceţi economii cum se lăuda cap.sec. Boc, au crescut cheltuielile cu pensiile "nesimţite" ale militarilor. Aşa că nu mai stoarce lacrimi la TV, fă bine şi scoate bani din piatră seacă, Băsescule şi asigură indexarea pensiilor în 2012 aşa cum prevede legea, că atunci când ai semnat promulgarea ei mamă, mamă ce te mai bucurai! Dacă vrei, îţi dau şi soluţia: ia pune-o mătăluţă pe tanti Roberta să numere banii de pensii după metoda votului la legea pensiilor şi să vezi cum din deficit ieşi pe plus!