sâmbătă, 19 martie 2011

Oare cine o fi mai excentric, Gaddafi sau Sarkozy?

Ce să vezi, hodoronc-tronc l-a apucat grija pe unul din mai marii democraţiilor occidentale de "poporul libian", mai bine zis de opozanţii regimului aflat la putere şi şi-a trimis avionele de luptă în spaţiul libian. Nu ştiu cum se face, dar de ce oare astfel de intervenţii or avea loc doar în ţările arabe? Mai ales în cele deţinătoare de petrol, dar cu dotare militară mai slabă şi fără baze militare occidentale pe teritoriul lor!
Dacă tot sunt aşa de preocupaţi unii lideri occidentali de nerespectarea drepturilor şi libertăţilor democratice de către alţi conducători numiţi de ei excentrici, dictatori ş.a.m.d şi vor să impună democraţia lor pe întreg globul pământesc, cum se face că au orbul găinilor de exemplu în privinţa unui regim din statul european al cărui nume nu mai este necesar să-l spun, pe care l-au acuzat de făcute şi nefăcute în privinţa suprimării opoziţiei politice? A auzit cineva de propunerea unei rezoluţii ONU ca în cazul Libiei sau Irakului? Ca să nu mai vorbim de unele state arabe din Golful Persic, unde numai democraţie nu este! Adevărul îl spune doamna Clinton în declaraţia domniei sale de azi privind justificarea intervenţiei din Libia: "Afacerile trebuie să meargă în zona aceea".
Va fi interesant de urmărit cum se vor descurca trupele franceze, implicate în intervenţie. Pentru că peste tot pe unde au luptat, după primul război mondial, au mâncat bătaie de le-au mers fulgii. În special din cauza ţâfnoşilor aflaţi la conducerea statului în acele momente.