miercuri, 6 aprilie 2011

Ce mai scurgere pe ţeava procuraturii

Mă uit ca prostu, cum se spune, la titlul blogului meu şi la ştirea privind-o pe baschetbalista şefă peste procurorii români şi nu-mi revin din stupoare.

Sursa:
http://www.ciutacu.ro/
http://www.ciutacu.ro/wp-content/uploads/2011/04/lulutza.jpg
Cum e posibil aşa ceva? Procurorul general al ţării să fie robinetul prin care se scurgeau către mass-media de o anumită coloratură toate lăturile din dosare atunci când un cineva trebuia terminat, politic în special? În timp ce individa asta ne susura în urechi, cu o voce feciorelnică, că ea habar nu are ce scrie prin dosarele pe care subordonaţii ei le instrumentează, avea grijă să trimită gata periat dosarul cu informaţiile necesare dărâmării personajului devenit indezirabil mai-marilor zilei. Ca să vezi cine trebuia să asigure apărarea legalităţii în această ţară!
Numai că individa avea apucături mai vechi în ale asigurării scurgerii de informaţii cu privire la treburile interne ale justiţiei româneşti, dacă stăm să ne gândim ce scria întruna din telegramele WikiLeaks:

WIKILEAKS "O furtuna perfecta: coruptia, statul de drept si reforma justitiei se afla in prim-plan in Romania"

Luni, 28 martie 2011, 0:39 Actualitate | Esenţial
 "Luptele interne intre sefii unor agentii responsabile de reforma justitiei au fost endemice. In ultimele luni, procurorul general Kovesi i-a marturisit unui oficial al ambasadei ca nu avea incredere in ministrul Justitiei Predoiu". "La fel, atat procurorul sef al DNA, Daniel Morar, cat si presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Alexandru Macovei, ne-au spus separat ca nu exista practic niciun contact intre agentiile lor si Ministerul Justitiei" se arata intr-o telegrama a misiunii diplomatice a SUA in Romania din 2009, clasificata "Confidential". Subiectul telegramei: "O furtuna perfecta: coruptia, statul de drept si reforma justitiei se afla in prim-plan in Romania".
Ar fi totuşi o întrebare de pus: ce stă la baza relaţiei procurorului general cu numitul Mircea Marian de la Evenimentul Zilei? Cum a ajuns să devină sursă a unui ziarist? A fost şantajată cu ceva madam Kovesi? Sau doar a executat un ordin primit de la personajul politic care a garantat pentru numirea şi ulterior menţinerea ei în funcţie? Ceva este ilogic în toată povestea, din punctul de vedere al legalităţii. Inclusiv faptul că individa e încă în funcţie.


Ionuţ Stroe: Ironia ca formă de exprimare

Ironia ca formă de exprimare



sursa: Indiscret.ro

România sub Băsescu: Scapă cine poate!

Parcă aşa dădea indicaţii marinarul şef:
1. România nu mai este stat social;
2. Învăţaţi să vă ajutaţi şi singuri;
3. Statul nu poate asigura securitatea tuturor cetăţenilor săi.
ş.a.m.d.
Iată una dintre urmările preţioaselor indicaţii: