joi, 5 ianuarie 2012

Revista SCMD: Veţi plăti!

Revista SCMD: Veţi plăti!: Trebuie să înţelegeţi, o dată pentru totdeauna, că Istoria nu iartă. Aşadar, veţi plăti toţi, până la ultimul, cu ...

InfoMondo Militar:Ministrul de la Apărare este un mincinos sau un om minţit?


Ministrul de la Apărare este un mincinos sau un om minţit?


Oprea ministrul reevaluat de la Apărare - foto Realitatea.net
Zilele acestea, minciuna privind beneficiile recalculării şi revizuirii pensiilor foştilor militari – promovată cu stăruinţa omului prost şi şmecher – e dată în vileag.
O minciună în continuă evoluţie
Lungul drum al minciunii, plecată  pe filiera “nicio pensie militară sub 30 de milioane nu va scădea”, urmată de“nicio pensie militară sub 30 de milioane în condiţiile unui stagiu complet nu va scădea” urmată, şi aceasta, de “92% din pensiile foştilor militari vor creşte”este demontată dezgolind în faţa opiniei publice un om capabil de orice tip de prostituţie morală. E o traducere mai “libertină” a termenului prezidenţial “RE-EVALUARE”.
A minţi pentru partid se cheamă a face declaraţii politice?
Nu e uşor lucru să te joci ani de zile cu mintea oamenilor promiţându-le lucruri în care tu nu crezi, sau ştii din capul locului,că sunt minciuni sfruntate. Tristul şi prea golul  personaj  de la MApN a judecat, cel mai probabil, toată “afacerea pensiilor militare” în cel mai grobian şi politicianist mod: crearea unui bazin electoral pentru scursurile politice cu care s-a înconjurat. Partea proastă şi urât mirositoare e că a angrenat în jocul perfid asociaţii ale foştilor militari, şi mai grav, structuri din cadrul MApN.
Despre caracterul unui mincinos oarecare
Stau şi mă întreb ce fel de caracter trebuie să ai să ieşi în toată presa din

Gabriel Oprea, şi şeful Direcţiei financiar-contabilă, Maria Lupu, un cuplu inbatabil în lupta cu pensiile militare - foto Cătălin Ovreiu, www.mapn.ro
România să anunţi cu surle şi trâmbiţe creşterea pensiilor foştilor militari, să postezi documente pe site-ul oficial al MApN care să ateste acest lucru, să feliciţi prin scrisori trimise la zeci de mii de persoane pentru creşterea pensiei, să postezi noi şi noi tabele cu pensii mărite pe acelaşi site oficial, ca apoi să trimiţi în ultima secundă deciziile (singurele documente reale) de pensionare cu pensii simţitor diminuate? Vă las pe voi, cititorii, să stabiliţi ce fel de caracter are un  astfel de personaj.
În loc de măriri de pensii, returnări de zeci de milioane de lei
Perversitatea gestului de a minţi nu stă doar în minciuna în sine, cât mai ales în efectele acestei minciuni asupra a mii de familii. Închipuiţi-vă că un pensionar militar când şi-a văzut pensia crescută în tabelele postate de MApN, iar apoi a primit o scrisoare de felicitare care confirma creşterea pensiei, a crezut sincer în corectitudinea datelor şi s-a comportat din punct de vedere financiar ca atare. Mai mult unii chiar au laudat perspicacitatea şi lupta pentru dreptate a ministrului.  Ce e trist, e că aceleaşi persoane constată acum că pensia le-a fost diminuată şi că trebuie să returneze statului zeci de milioane de lei pentru aşa-zisele sume primite în plus pe 2011.
Felicitări, ministrule! Ai reuşit să umileşti şi să aduci în pragul disperării şi furiei  mii de oameni. Şi tu vrei ca ei să te considere camaradul lor?
DIRP şi DFC au minţit ministrul?
Ar mai putea exista însă o ipoteză privind toată minciuna promovată de ministrul de la Apărare şi şeful instituţiei purtatului de vorbe – Direcţia Informare şi Relaţii Publice.

şeful DFC Maria Lupu pe vremea când era doar general de brogadă foto mapn.ro
Dezinformarea şi minţirea ministrului de către Direcţia Financiar Contabilă braţ la braţ cu DIRP.
Mi-e  greu însă să cred că oameni avansaţi la grade de generali, decoraţi de însăşi preşedinte Ţării s-au pretat la astfel de lucruri în condiţiile în care aveau date reale. Le reamintesc decoraţilor şi generăliţilor că au mai fost ca ei şi alţii decoraţi şi apoi judecaţi. La propriu!
Schema manipulării în scopul obţinerii de avantaje politice
Analizând însă întreaga problematică reiese clar că aşa s-a dorit să fie. Direcţia Financiar Contabilă să furnizeze date  false (vă mai aduceţi aminte cum în primele tabele valorile pensiilor erau identice în ambele formule de calcul la zeci de mii de persoane, lucru imposibil matematic), apoi Direcţia Informare şi Relaţii Publice să bombardeze presa cu date manipulatorii, iar ministrul să se împăuneze cu mari realizări?
Scopul manipulării? Liniştirea celor care se adresau justiţiei pentru atacarea procesului de recalculare/revizuire a pensiilor militare, crearea unei imagini favorabile locuitorului vremelnic din Dealul Arsenalului, obţinerea de grade de către cel de se face purtătorul de vorbe al ministrului (nu al ministerului) şi de către femeia cu coc de la DFC.  Mai mult, s-a obţinut şi crearea unei disensiuni între militari şi foştii militari, între corpuri de cadre, între cei cărora le scade şi cei cărora le creşte pensia, între asociaţii ale foştilor militari. Dacă până acum minciuna şi-a produs efectul, s-ar putea ca efectul minciunii, “mărirea prin scădere a pensiei”, va avea un efect contrat, dezvăluind întregii opinii publice mârşăvia şi caracterul celor ce au pus-o la cale.

Tiberiu Fratila sef DIRP un informator al opiniei publice extrem de credibil foto DIRP
Despre mitomani numai de bine
Indiferent ce va spune mitomanul ce conduce direcţia de purtat vorbe, când spui şi arăţi că pensia creşte şi în realitate scade, minciună se cheamă. Iar asta nu ţine cont de procent.  Şi le reamintesc tuturor celor care au purtat vorbe mincinoase că nu i-a rugat nimeni să mintă. Puteau să spună de la început care sunt consecinţele procesului de recalculare şi gata. A crea iluzii unor oameni prin miciună e cea mai perfidă acţiune.
Armata – eterna vacă de muls
Păcat că prin acţiunea lor corul manipulatorilor şi-au bătut joc de imaginea unei instituţii onorabile, Armata. Însă locuitorul din Dealul Arsenalului cu sculele sale au reuşit să reintroducă Armata în jocul perfid al politicii, să-i consume din resursele puţine pe campanile electorale şi de imagine ale unui personaj cu un partiduleţ de trădători.
Ce va urma?
Certuri mediatizate, acţiuni în justiţie, proteste de stradă. Iată care cred că vor fi efectele unei minciuni dospite şi care a copt şi a ajuns să fie publică.
Doar nu credeaţi că vor urma demisii sau destituiri? Onoarea e un cuvânt bun de şters pe jos, în concepţia manipulatorilor.

RD, InfoMondo Militar
Sursa:http://militar.infomondo.ro/opinii/ministrul-de-la-aparare-este-un-mincinos-sau-un-om-mintit.html

TeoPal: Opriți batjocura!

Am spus-o de mai multe ori, inclusiv în ceea ce am scris aici, pe acest blog, că procesul care a desfiinţat pensiile militare de stat, numit revizure, recalculare, aliniere la pensiile civile ( sau cum Dumnezeu a mai fost botezat), nu a făcut decât să dea frâu liber hoţiei, minciunii şi bunului plac. Nu a făcut decât să pedepseacsă pecuniar personalităţi de prim rang ale armatei şi să recompenseze boiereşte o liotă de „prieteni” politici, susţinători oportunişti ai prezentei conduceri ministeriale. Conducere care, după părerea multora,s-a dovedit a fi cea mai coruptă şi lipsită de respect dintre toate cele care au existat în ultimii douăzeci de ani. Este cu atât mai dureros, cu cât dezastrul s-a întâmplat tocmai atunci când ministru a ajuns un general (de justiţie!!!). Un general care s-a dovedit a fi exponentul celei mai crunte umilinţe a militarilor de carieră, activi sau în rezervă.

Pentru cele scrise în decursul timpului pe tema pensiilor militare (peste 150 de pagini!) am fost gratulat cu epitetele de mincinos, plângăreţ, laş, lipsit de onoare, vândut comuniştilor ori (surprinzător în acel context) de antiamerican notoriu. Spun surprinzător întrucât, personal, nu observ legătura dintre prietenii noştri de peste ocean şi jaful pe faţă, în ţară, la care sunt supuşi pensionarii militari români…
Iată că, azi, mă văd nevoit să provoc din nou imaginaţia poetică a talentaţilor producători de epitete. Fiindcă voi spune că întreaga „prezentare, democratică”, publică, a creşterilor pensiilor militare se dovedeşte a fi o mare păcăleală. O imensă operă propagandistică. O lucrătură neruşinată menită să ascundă adevărurile grave privitoare la bătaia de joc suferită de aproape o sută de mii de militari în rezervă şi retragere, la care putem adăuga zeci de mii de alţi pensionari din celelalte structuri militarizate.
Cunoaşteţi, desigur, că unii dintre rezervişti au fost, pe bună dreptate, gratulaţi cu pensii mărite. De cele mai multe ori simbolic. Personal cunosc o mulţime de pensionari militari care au „beneficiat” de 3, 8, sau 9 lei în plus. Din tabelele „democratic publicate”, rezultă că sunt mii şi mii. Aceştia au fost şi fericiţii receptori ai vestitei scrisori de autolaudaţium semnată de ministrul general-politician, fondator al unui ilustru partid politic. Pentru ceilalţi, pierzătorii, nimic. Doar inşiruirea interminabilă de cifre emisă pe site-ul M.Ap.N., din care rezultă că le-au scăzut veniturile. De ce? Uite aşa! Că vrea domn’ ministru! Îţi ia din bani, pur şi simplu! Iar tu, supusul domnului Oprea, Boc sau Băsescu nu trebuie să afli de ce, ce legi ai încălcat, dacă ai fost un delicvent ori un om onorabil pedepsit doar de amorul artei. Tu trebuie să rabzi şi să taci.
Repet, se dovedeşte manipulator argumentul creşterii cuantumului a aproape 90% dintre pensiile militare. El, argumentul, era susţinut de publicarea unui şir de sume neverificabile pe un site, des schimbător, uşor de manevrat în lipsa unei baze de calcul cât de cât legale, transparente. Un site întocmit din poruncă politică pentru liniştirea spiritelor şi minţirea populaţiei. Tot el, argumentul creşterii a 90% dintre pensiile militarilor, mai era vânturat doar de declaraţiile politice ale domnului Oprea şi a acoliţilor domniei sale. Câţiva, atinşi iremediabil de maladia liguşirii.
Realitatea trăită ne arată altceva. O creştere, da, dar adevărată numai într-o mică măsură şi doar pentru a se putea masca recompensarea substanţială a unor fideli activişti de partid militari (sau vopsiţi militari peste noapte). Am văzut, cu stupefacţie, pensii crescute cu 500%, aşa cum am cunoscut ( ca şi dumneavoastră ) generali avansaţi direct din soldaţi fruntaşi…Apoi imediat avansaţi din nou, şi iar, ca şi cum ar fi condus din victorie în victorie, pe front, oştirea română. Se întâmplă în instituţia care ar trebui să fie exemplu de corectitudine şi de respect al legii! Justificat. Pentru a se consolida traseul recompenselor politice prin grade succesive, exemplificat sublim de cariera militărească a domnului ministru. Şi pentru a fi întregită batjocura şi dispreţul la adresa demnităţii de militar.
Ne aflăm în situaţia în care tot mai mulţi, dintre aceia care apăreau cu creşteri de pensii pe site-ul destinat analizelor statistice propagandistice, primesc Decizii de pensionare cu pensii drastic reduse. Sunt sute. Poate mii. Poate şi mai mulţi. Nimeni nu cunoaşte, oficial, adevărata proporţie a înşelăciunii.
Pensionarul militar, minţit profesional de o echipă de funcţionari aserviţi politic (mulţi cu grade pe umeri!), s-a bucurat că apărea cu pensia crescută în tabelul fericirii cvasitotale. L-a lăudat pe domnul general-ministru. I-a cerut iertare că s-au putut îndoi de bunele sale intenţii. A pus ,apoi, în ramă scrisoarea domnului Oprea prin care acesta, personal, îl încredinţa de respectul şi grija sa neţărmurită faţă de viaţa sa. Şi acum se trezeşte din visul cel frumos, lovit în moalele capului, realizând, ca în bancul binecunoscut, că în loc să i se dea i se ia, şi în loc să fie respectat este umilit în cel mai murdar hal.
Domnule ministru Oprea, ajunge! Până unde vreţi să duceţi batjocura? Cine vă dă dreptul să vă bateţi joc de viaţa şi sănătatea unor zeci de mii de bravi militari, oameni care au respectat până la căpăt Armata? Care şi-au periclitat sănătatea, au renunţat uneori la viaţa de familie şi şi-au neglijat copii pentru a avea azi, dumneavoastră cârmuitorii, o ţară liberă, membră a NATO, prezentă în UE? Care au muncit zi şi noapte, fără preget, în speranţa că vor trăi decent şi vor fi respectaţi la bătrâneţe?
Cine sunteţi dumneavoastră? Ale cui interese apăraţi?
Întreb, fiindcă de aici se vede doar că aţi apărut apărut de nicăieri, de pe drumul de din dos al politicii, şi că din acel moment a început dezastrul! Se mai vede, de aici, din afară, că aveţi vocaţia trădării. Că aţi trădat pe cei care v-au uns politician. Acum îi trădaţi pe cei care v-au făcut om. Adică pe dascălii tinereţii dumneavoastră, militarii. Iar în chiar acest moment trădaţi cea mai sfântă instituţie a unui neam. Armata şi pe slujitorii săi.
Pentru ce aţi desfiinţat pensiile militare de stat şi odată cu ele instituţia pensionarului militar? În baza cărui drept aţi preschimbat solda militarilor ieşiţi la pensie în salariu? Pentru ce i-aţi transformat pe ei, pe pensionari, din militari până la moarte în simpli foşti funcţionari, confiscându-le gradele şi demnităţile militare, anulându-le statutul, negându-le cariera militară? Cu ce v-au greşit ei? De ce îi urâţi, încercând să le scurtaţi viaţa şi umili demnitatea? Pentru ce îi împărţiţi în buni şi răi? Pe ce criterii şi cu permisiunea cui? Pentru ce îi puneţi, acum la vremea senectuţii, pe drumul tribunalelor, acolo unde, cinstiţi fiind toată viaţa, nu au călcat niciodată? Pentru ce le amărâţi zilele, le albiţi nopţile şi le distrugeţi bătrâneţea? Nu vă gândiţi că există un Dumnezeu, Acela, pe care Îl invocaţi cu gura plină atunci când minţiţi de îngheaţă apele? Nu înţelegeţi că o ţară întreagă vede şi că, oricât de priceput v-aţi crede, nu puteţi minţi o naţiune? Că va veni vremea să daţi socoteală?
Domnule general Oprea, cu dreptul celui din banii căruia sunteţi plătit spre a sluji Armata Română (şi nu pentru a o umili!), vă rog, răspicat: OPRIŢI BATJOCURA! 

Sursa:TeoPal, 04 ianuarie 2012