luni, 4 aprilie 2011

Ce am fost şi ce-am ajuns! Ce zici, Răzvane?

Ce am fost 



Şi ce-am ajuns

Ce talente ascunse au unii!

Varianta feminină care o fi?

Hai la fotbal preoţesc!

Dacă parlamentarii români au echipe de fotbal, de ce n-ar avea şi preoţii? Din câte se pare, singurul obstacol ar mai fi binecuvântarea, spune unul dintre ierarhii intervievaţi. Aş fi curios să aflu care va fi repertoriul galeriilor, dar şi mai curios aş fi dacă stadioanele pe care vor juca vor fi construite din bani alocaţi ministerul doamnei Udrea. Poate trece şi fotbalul preoţesc în programul de turism ecumenic, mai ştii? Că de, o faptă bună are întotdeauna trecere în faţa Domnului, nu?
P.S. Oare cine va câştiga drepturile de televizare? S-o aplica şi aici regula lui Mitică de la Ligă? 

Ce pedeapsă ne paşte dacă vom continua să fim ironici la adresa lui Boc?

"Categoric, nu! Respectul vizavi de preşedinte, prim-ministru şi de cetăţean presupune transmiterea informaţiei corecte, iar asta nu implică sub nicio formă ironia. Ironia nu are loc la televiziunile de ştiri".
Halucinant! S-a dat cumva vreo OUG prin care s-a reintrodus cenzura în mass-media şi noi n-am aflat încă? Parcă mă văd înapoi cu peste 21 de ani, vizionând Telejurnalul la TVR. Numai atunci nu puteai să te adresezi ironic (nici măcar la statul la coadă, darămite oficial) la adresa oficialităţilor statului - practic, nici nu aveai vreo posibilitate să faci aşa ceva chiar să fi vrut -.
Afirmaţia aceasta atât de categorică a făcut-o consiliera lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, în emisiunea lui Cătălin Striblea, în seara de 3 martie 2011. Acum înţeleg pe deplin de ce mass-media este un pericol pentru securitatea României, de ce Boc şi Băsescu aveau neapărat nevoie de spaţiu de emisie special la TVR (oricum, ar fi peste putinţă să mi-o imaginez pe Pora sau Culcer luându-i peste picior pe vreunul dintre cei doi).
O înţeleg totuşi pe doamna Vass, pentru că-mi aduc aminte de "tratamentul" de care a avut parte cu câteva zile în urmă, într-o emisiune tot la Realitatea TV. Numai că şi atunci, ceea ce i s-a spus nu a fost făcut în mod ironic, ci reprezenta cruda realitate a vieţii zilnice a românului de rând. La fel cum sunt şi "grămezile neordonate" sau cozile zilnice la care sunt nevoiţi să stea românii, urmare şi a sfaturilor competente pe care doamna Vass i le dă lui Boc.
Apropo, vă mai aduceţi aminte că aceeaşi doamnă Andreea Vass a decretat solemn la Antena 3 pe 7 ianuarie 2011, că "Sufletul premierului nu trebuie decimat cu probleme suplimentare"?
P.S. Era să uit, afirmaţia consilierei Vass a avut parte de o proptea solidă din partea lui Alin Popoviciu, prezent în emisiune, care s-a trezit şi el să adauge că Realitatea TV are o problemă dacă îl ironizează pe premier. Bine că n-a propus extinderea propunerii legislative a dumnealui privind castrarea chimică a pedofililor şi pentru  realizatorii de emisiuni TV care îl ironizează pe Boc. Dar mai ştii? Că doar ei, Boc&co propun şi fac numai ce trebuie.