vineri, 2 decembrie 2016

VIDEO Discurs din Linia Întâi ținut de un băiețel de 4 ani, la Tg Mureș

Publicat in 01 dec 2016 ora 3:44 pm de radiomures
Adrian este din Gălești și are doar 4 anișori. El a venit cu părinții lui la manifestările de Ziua Națională a României din centrul Municipiului Tîrgu-Mureș, special pentru a vedea soldații și parada militară.
Video: ALIN MARIS
Adrian are un costum complet de militar cu care a și defilat, de altfel, alături de soldații … mai mari pe care îi numește ”colegii lui”.
Adrian ne-a mărturisit că își iubește neamul mai mult decât orice pe lume și ne-a demonstrat că poate ține minte un întreg discurs patriotic:
00:08
01:30
„Noi, cei din linia întâi” este un film românesc realizat de Sergiu Nicolaescu în 1986. Acțiunea filmului se petrece în 1944-1945 pe fronturile din Transilvania, Ungaria și Ceho-Slovacia.

Cristina Bulbescu

Gardul care ne desparte

Garduri. garduri peste garduri, de diferite tipuri. De ani de zile văd asta la parada militară de Ziua Naţională. Pentru "lumea bună", lănţuguri învelite în catifea sau mătase, pentru poporul spectator gratiile obişnuite ale jandarmeriei. Aşa a fost cam în toată ţara. Eu zic că nu e bine, nu dă deloc bine la imagine, mai ales că în primele rânduri au fost ca de obicei copii. 
Pe de altă partă, eu, dacă aş fi preşedinte, n-aş putea să dau mâna cu cetăţenii prin sau peste gard. Măcar de Ziua Naţională, gardurile nu-şi au locul...

Celentano, discurs despre adevărata stare a ţării

Mesajul lui Celentano chiar mi-a mers la inimă, spre deosebire de platitudinile rostite de Iohannis ceva mai devreme la Cotroceni.