joi, 30 septembrie 2010

Intenţii periculoase de modificare a Statutului cadrelor militare!

In timp ce Boc turuia pe toate ecranele despre reducerea cheltuielilor bugetare şi desfiinţarea pensiilor militare, subordonaţii săi din guvern care au structuri militare în subordine şi ceilalţi şefi de servicii secrete au pregătit un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, în care ai surprinderea să citeşti că generalii şi amiralii capătă rangul de demnitar al statului român, ceea ce înseamnă nu puţine privilegii! Asta da economie la bugetul de stat! Să însemne asta oare tentativa de corupere a conducerii structurilor militare cu astfel de onoruri - apropo de denumirea de "general cu una, 2, 3 sau 4 stele", ne facem de râsul lumii, parcă clasificăm hoteluri sau pensiuni -, pentru a le închide gura în privinţa măsurilor de reducere a soldelor şi de diminuare a pensiilor militare prin recalculare?
Dar să vedeţi minunea minunilor în continuare: se invocă din nou vestitul art. 53 din Constituţie privitor la restrângerea temporară a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti pentru a legifera astfel obligaţia cadrelor militare active de a participa la misiuni în afara teritoriului României şi interdicţia de a-şi da demisia pe timpul cât se află în astfel de misiuni! Domnilor iniţiatori ai proiectului de lege, art. 53 din Constituţie face trimitere la situaţii din România, nu din Afganistan, Kosovo sau pe unde mai avem trupe trimise!
Şi încă o minune: în continuare se face pomenire de "pensia militară de stat" în acest proiect de lege! Păi hotărăştete odată, domnu Oprea, pentru ce optezi, că până acum ne-ai făcut capul calendar cu avantajele dispariţiei pensiilor militare ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 119/2010! Sau ai început să te încurci definitiv în minciuni?
Mai este un lucru care dă de gândit: hodoronc-tronc prevederile Legii nr. 80/1995 se extind şi asupra cadrelor militare din M.A.I., S.R.I., S.I.E, S.P.P. şi S.T.S. Mie cel puţin chestia asta îmi dă fiori, pentru că cine este "comandantul suprem al forţelor armate" ale României, conform Constituţiei?
P.S.
Pentru curioşi şi cei reticienţi la cele mai sus menţionate, recomand http://dlaj.mapn.ro/pdf/lg80_modcompl.pdf. Aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

2 comentarii:

  1. Nu am citit in amanunt toate propunerile de modificare a legii, pt ca nu aveam chef sa ma enervez , dar doua probleme mi-au sarit in chi :
    1 obligativitatea militarilor de a pleca la moarte oriunde vrea Basescu si
    2. acordarea rangului de demnitar generalilor
    Daca prima propunere este explicabila , prin refuzul tot mai des al militarilor de a participa la un razboi care NU MAI ESTE DE MULT AL LOR SAU AL TARII SI NICI O OBLIGATIE FATA DE NATO ASA CUM INCEARCA UNII POLITICIENI SA NE CONVINGA , (daca ar fi fost asa , ar fi trebuit sa vedem toate tarile membre NATO in Afganistan bu ?) , cea de-a doua propunere este o nerusinare si o intentie de cumpararea a tacerii si "loialitatii " generalilor .
    Domnul Oprea , vazand ce reactii dure au unii generali in rezerva la adresa politicii scumpilor Conducatori si domnului Oprea , s-a gandit sa le cumpere un pic tacerea .
    Pe de alta parte isi pregateste retragerea, linistea si imunitatea la umbra " calitatii " de demnitar.
    Nu e prost ospatarul .

    RăspundețiȘtergere
  2. asa s-a cumparat si diminuarea salarilor, la prostime, prin acordarea unei rpime de excelentă în anul 2009, adica 50% la salariu, pt cei ce conduc toate armele, iar pe urma s-au redus salarile cu 25%, ceea ce inseaman, ca sefii au de fapt cu 25% mai mult, iar prostimea cu 25% mai putin, deci suferim la fel, nu!!!!!

    RăspundețiȘtergere