duminică, 9 ianuarie 2011

Guvernul nu are nici o reacţie la suspendarea definitivă şi obligatorie a recalculării pensiilor militare!

Zilele astea, "asistaţii" proveniţi din rândul pensionarilor militari - căci în asta au fost transformaţi de noua lege unitară a pensiilor- trebuie să primească noile decizii de pensie, cu pensiile recalculate ilegal de slugoii mafioţi -parcă aşa l-a categorisit nu demult Băsescu pe cel care ocupă funcţia de ministru al apărării naţionale - ai regimului băsescian, în baza unui act administrativ suspendat, respectiv HG 735/2010. Nu s-a ţinut cont de legalitate, important era ca madam general LUPU - ce nume predestinat parcă -, care păstoreşte Direcţia Financiară a M.Ap.N. să raporteze la 31.12.2010 că a încheiat procesul de recalculare. Cum s-a derulat acest proces, n-are rost să mai insistăm, toată lumea ştie că s-a luat în calcul la stabilirea punctajului mediu anual venitul mediu anual din fiecare an, adică s-a aplicat direct a 3-a etapă prevăzută de HG 735/2010. Ce este interesant este că deşi au trecut 3 zile de la data când ÎCCJ a suspendat definitiv şi irevocabil aplicarea acestei HG, guvernul nu a avut nici o reacţie - nu pun la socoteală mârâiala purtătorului de cuvânt al M.Ap.N. din seara de 07.01.2011, care s-a făcut de râs în intervenţia avută la Realitatea TV, neştiind că perioada cât ai urmat cursurile unei instituţii militare de învăţământ constituie vechime în muncă şi se ia în calcul la stabilirea cuantumului pensiei, atât după vechea lege 164/2001, cât şi după noua lege, el repeta ca papagalul că pensiile sub 3000 lei nu scad!-. Se retrag deciziile de pensie emise ilegal? Se menţin doar pentru luna ianuarie, urmând ca în februarie să primim drepturile de pensie conform vechilor decizii, inclusiv drepturile reţinute ilegal pentru ianuarie? Sau se va merge pe principiul "Dumnezeu cu mila, scapă cine poate", că poate mai scade numărul de pensionari proveniţi din rîndul militarilor, care vor face atac de cord când îşi vor vedea taloanele de pensie pe 15.01.2011? Inclin să cred că asta e soluţia adoptată de guvernul criminal, care, prin cel care îl reprezintă, caporalul de securitate BOC, ar fi în stare să declare neconstituţională ÎCCJ!

2 comentarii:

  1. Bravo CLUJ, bravo JUSTITIE ! O decizie corecta si legala !
    Ce vina au pensionarii ca la data cand au iesit la pensie era un sistem legislativ in domeniu care le acorda niste drepturi ??? Sa dea socoteala cei care au facut legile , nu bietii pensionari ! Pensia este un DREPT CASTIGAT ! Daca se doreste un sistem nou de pensii , toti stim ca se face pe baza unei legi care se aplica din momentul promulgarii ei catre viitor ! Acesta noua LEGE nu poate avea efecte retroactive, doar daca imbunatateste veniturile pensionarilor !!!!
    Ma astept ca guvernantii din prezent sa emita o lege prin care sa perceapa impozit chiar lui BUREBISTA , ca nu mai au ei bani de cheltuit la bugetul statului !

    RăspundețiȘtergere
  2. E o chestie interesanta, fosta OG 7/1998, devenita legea 37, nu este abrogata de noua lege a pensiilor. Ori intre cele 2 legi sunt contradictii flagrante cu privire la pensie, la reangajarea in mediul civil a cadrelor disponibilizate cu drept de pensie anticipata s.a.m.d.!

    RăspundețiȘtergere