luni, 21 martie 2011

Armata română, martor la căratul apei

Iată ce ne-a comunicat aseară comandantul suprem al armatei române:

„…România rămâne în interiorul acestui club. Când NATO va lua o decizie, România va fi acolo. Nu cred că e nevoie o reacţie atâta timp cât nu e luată o decizie. Acum ştim că planul de operaţii va viza doar prima etapă. Nu ştim care vor fi etapele 2 sau 3. România are posibilităţi în ceea ce priveşte sprijinul umanitar. În momentul de faţă, se defineşte planul de operaţii etapa 1”. … „este atributul CSAT să decidă implicarea României în funcţie de ceea ce ni se va solicita. Nu există implicaţii în prima fază. În momentul de faţă, NATO nu a aprobat nici măcar planul de operaţii. Sunt discuţii serioase, legate de eficientizarea operaţiunii, cum să fie suport pentru naţiunile care s-au angajat sau să preia comanda. Şi dacă am fi vrut, nu aveam cu ce să participăm la această fază a operaţiunilor pentru că avioanele noastre nu fac faţă.

Pe şleau, în lumina reflectoarelor postului de televiziune naţională, ni se spune că suntem de umplutură. Martori la căratul apei. Aviaţia militară română? Morman de fiare vechi, folosit pe post de kamikaze pentru piloţii care mai au curajul să zboare pentru a nu-şi pierde deprinderile. Marina militară? Bună de stat la ancoră. Trupele terestre au trimis deja ce au mai bun în alte teatre de operaţii. Cam aşa se traduce „implicarea României în funcţie de ceea ce ni se va solicita.

În schimb, bine că avem în dotare stele de generali. Multe şi nenumărate, pentru toţi cei care ne-au adus în situaţia aceasta. Totodată, aşa se pot justifica şi tăierile cu 25% a soldelor din vara anului trecut şi desfiinţarea pensiilor militare de serviciu.

P.S. A nu se crede totuşi cumva că ţineam morţiş să ne trimitem militarii şi în acest teatru de război. Mai ales că se dovedeşte că declanşarea operaţiunilor s-a făcut la plezneală.

2 comentarii:

  1. UN CIVIL PATRIOT Va felicit pentru corectitudinea materialului. aveti atata DREPTATE ,de nu-i adevrat. Mi-e rusine cu toti pupincuristii care au devenit generali peste noapte(fara nici o performanta notabila) SI CARE AU TRADAT CU BUNA STIINTA PE PATRIOTII ADEVARATI . DE ACEEA ARMATA ARATA CA O ADUNATURA(DE ALTFEL CA SI FATA COMANDANTULUI SUPREM) Opinia publica TREBUIE SA CEARA INFORMATII SI SA-I TRAGA LA RASPUNDERE pe toti cei care au adus armata in halul in care se afla.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim:Multumesc pentru aprecieri. Nu sunt civil decât în acte, datorită disponibilizării la 38 de ani si 7 luni, în 2003. Jurământul militar e depus pe viaţă, mie aşa îmi place să cred.

    RăspundețiȘtergere