vineri, 18 martie 2011

Japonezul şi românul

Împăratul Akihito s-a adresat poporului japonez. Simplu şi sobru, câteva minute. Ceva de neimaginat pentru cetăţeanul japonez, având în vedere concepţia acestuia despre natura divină a împăratului. Precedentul s-a mai întâmplat în anul 1945, când împăratul Hirohito a anunţat la radio capitularea Japoniei în al 2-lea război mondial. Ambii împăraţi s-au adresat poporului japonez în momente cruciale şi tragice pentru destinul acestuia. De fiecare dată când împăratul a vorbit poporului, acesta a încremenit.

La noi în schimb, nu trece o zi ca preşedintele să nu ne transmită ceva. De rău, dacă se poate, pentru traiul de zi cu zi. Cu ură în glas şi priviri, după care urmează inevitabilul hăhăit. Mai multe n-are rost să spun, simţim zilnic pe pielea noastră. Şi ca să ne treacă oful, punem maneaua aia cu Băsescu care ne scapă de belele. Iar dacă sunt cumva alegeri, îl votăm din nou ca nişte masochişti. Ce să-i faci, poporul român nu este poporul japonez.

Un comentariu:

  1. fereasca dumnezeu sa se creada si Basescu divin. Ceea ce se intampla in Japonia este o dovada de educatie, civilizatie , cum nu vei gasi in nici o tara europeana oricat de inaintata ar fi ea , nici macar Germania. O tara in care o simpla panglica alba prinsa pe brat schimba mai mult decat 10 greve generale europene , nu poate fi comparata cu tara in care numai agresivitatea si amenintarile sunt bagate in seama. Din pacate sunt mii de ani de recuperat .

    RăspundețiȘtergere