vineri, 15 aprilie 2011

Chiar vrem să rămânem săracii Europei perpetuu?

În sfârşit, cred că pentru prima dată vom avea parte de o prognoză a FMI care se va adeveri în privinţa României. Pentru că minciunile guvernului portocaliu nu mai pot merge la nesfârşit, FMI a prognozat adevărul crud care ne aşteaptă: Şi peste 5 ani, România va rămâne cea mai săracă ţară din UE, iar produsul intern brut pe cap de locuitor ajustat la paritatea puterii de cumpărare va atinge 16.300 de dolari în 2016, cu 60% sub media europeană. Asta după ce şi în 2011 ne-am situat tot pe ultimul loc din Uniunea Europeană în privinţa PIB-ului pe cap de locuitor, ajustat la paritatea puterii de cumpărare, cu doar 12.000 de dolari, în condiţiile în care media europeană a fost de 30.000 de dolari.
Aşadar, viziunile lui Boc@co privind bunăstarea care va începe să zburde prin buzunarele românilor odată cu prognozata ieşire din recesiune vor rămâne doar în stadiul de vise, cât timp vor fi tot ei la butoanele economiei şi finanţelor ţării. Însă fără dreptul de a apăsa pe ele când vor şi pentru ce vor, pentru că decizia în acest sens aparţine finanţatorilor externi, după cum corect a precizat ieri ministrul Ialomiţianu când se referea la luarea deciziei privitoare la reducerea CAS cu 3 puncte procentuale în cursul acestui an. 
Acesta fiind crudul adevăr, de ce i-ar mai vota românii pe portocalii în 2012? Doar ca să-şi mănânce în continuare de sub unghii? Asta dacă vor mai avea răbdare cu ei până atunci, totuşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu