marți, 12 aprilie 2011

Pentru că a zburat în cosmos, Dumitru Prunariu este decorat de preşedintele Medvedev. Pentru acelaşi motiv, Oprea şi Boc i-au tăiat din pensie!

În luna ianuarie a anului curent imensa majoritate a cetăţenilor români  a aflat cu consternare că d-lui general în rezervă Dumitru Prunariu i-a fost amputată pensia de serviciu cu peste 70% ca urmare a faptului că specialiştii lui Oprea şi Boc au interpretat cum au vrut ei prevederile odioase ale  Legii 119/2010 şi HG 735/2010. Principalul motiv invocat a fost că nu i-au putut găsi documentele care să ateste veniturile obţinute pentru perioada cât s-a pregătit în URSS pentru a deveni apoi primul şi singurul - până acum - român care a zburat în spaţiul cosmic (14-22 mai 1981).
Astăzi, pentru aceeaşi periodă de pregătire şi zbor în spaţiul cosmic, cosmonautul Dumitru Prunariu a fost decorat de către preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, cu medalia pentru "merite în cucerirea spaţiului cosmic", în cadrul ceremoniei desfăşurate la Kremlin cu ocazia aniversării a 50 de ani de la primul zbor al omului în spaţiul cosmic, realizat pe 12 aprilie 1961 de Iuri Gagarin. Oare cum de ruşii n-au l-au uitat şi nici nu i-au rătăcit documentele cu referire la perioada şi scopul activităţii desfăşurate? Ca să nu mai spunem că alături de Dumitru Prunariu au mai fost decoraţi alţi 14 cosmonauţi proveniţi din alte state decât Rusia (SUA, Japonia, Franţa, Germania, Belgia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu