luni, 20 iunie 2011

Când eşti ros de oftică

Pasajul Basarab a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute. Cu bunul simţ care-l caracterizează, Oprescu nu şi-a arogat singur meritele şi a montat o plăcuţă pe care scrie "Început de Băsescu, terminat de Oprescu", subliniind în mod repetat că pasajul Basarab este al tuturor bucureştenilor, aşa că nimeni să -l revendice în nume propriu. La inaugurare, primarul Oprescu a invitat să fie prezenţi toţi cei care se simt bucureşteni. A fost salutat cu entuziasm de toţi cei prezenţi şi nu s-a auzit nici o vorbă de reproş sau huiduială. 

Numai că sunt unii prin ţara asta care au microbul urii în sânge, nu cumva să fie realizat sau inaugurat ceva pentru care ei să nu poată să-şi aroge merite şi să taie panglici inaugurale, cocoţate fiind personajele respective pe tocuri de 12 cm sau asudând din greu încercând să ne convingă că uite aşa scot ei ţara din criză. Şi atunci, orbiţi de furie, se apucă să distribuie flyere cu mesaje care să inducă ideea că fără ei nimic nu s-ar putea realiza în ţara asta. La fel au făcut şi în privinţa pasajului Basarab, umplând cutiile poştale ale cetăţenilor cu pliante din care ar rezulta că meritul aparţine doar lui Băsescu, în timp ce lui Oprescu i se recunoaşte doar meritul de a fi crescut costurile proiectului. Dar cel mai tare cred i-a deranjat pe personajele care au pus la cale mizeria asta faptul că, spre deosebire de obiectivele economico-sociale inaugurate de ele, pasajul Basarab nu s-a închis imediat după inaugurare, ci a rămas deschis pentru circulaţie, în folosul şi spre bucuria bucureştenilor. Şi toate astea s-au întâmplat în timp ce unul care îşi zice prim-ministru era luat la întrebări de cetăţeni pe timpul inspecţiei la centura municipiului Cluj-Napoca. Chestie deranjantă rău, nu?
P.S. După inaugurare, ministresa portocalie de Pleşcoi îl acuza pe Oprescu că procedează ca un şmecher, care nu ţine cont de legalitate. Oare primarul Oprescu o fi deprins cumva astfel de apucături de la tătucul de la Cotroceni?  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu