marți, 2 august 2011

Spunea odată Boc...

Vă mai aduceți aminte cum ne spunea cap.sec. Boc că urmare a ieșirii din recesiune vom începe să resimțim o anumită bunăstare financiară începând cu trimestrul 4 al acestui an? Că totul nu a fost decât o minciună ordinară care să-i creeze un anumit avantaj fața de Blaga la Convenția Națională a portocaliilor, se văzu azi, când toți portocalii negară vehement știrea că salariile din sectorul public s-ar mări cu 5% de la 1 octombrie! Băi, piticul dracului, când ai de când să spui și tu o dată măcar adevărul?
Că nu sunt bani și pentru popor, e clar pentru toată lumea. Că nu degeaba circulă tot mai insistent zvonuri că se va umbla din nou la pensiile militarilor. Sunt în lucru 3 variante, se spune:
1. Modificarea legii unitare a pensiilor, în sensul ca cea mai mare pensie să nu depășească valoarea a 4 puncte, adică vreo 2800-2900 RON.
2. Calculul numărului de puncte să nu se mai facă prin împărțirea la 20 de ani în cazul militarilor, așa cum se prevede în actuala lege unitară a pensiilor, ci la 30 de ani. Cam așa s-ar fi exprimat limbricul ală de la Ministerul Muncii către (măcelarul pensiilor militare) Oprea de la M.Ap.N.
3. Reducerea valorii punctului de pensie de la aproape 740 RON cât e acum, la 500 RON. Această variantă a fost confirmată și de dra deputat Alina Ghiorghiu, în cadrul întâlnirii din 31.07.2011 cu membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și Retragere Filiala Craiova.
În timpul ăsta, guvernul alocă bani pentru capele mortuare. Că doar nu degeaba a zis un ministru că salvarea ne va veni pe calea părăsirii naturale a sistemului, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu