joi, 20 octombrie 2011

Să plângem sau nu pe umărul Sulfinei şi al lui Boc?

Mai să-mi dea lacrimile văzând-o pe ministresa Sulfina Sulfamida cum dă din colţ în colţ că nu are bani să indexeze şi să crească pensiile în anul 2012! Cucoană, când vi s-a spus pe toate căile posibile că una dintre cele mai mari greşeli pe care urma să le faceţi era introducerea forţată a pensiilor militare în sistemul public de pensii, toţi ăştia de la guvernare făceaţi spume la gură în Parlament şi la posturile TV că aşa veţi introduce echitatea în ceea ce priveşte pensia fiecărui cetăţean! Başca că aţi prevăzut în lege faptul pentru militari că se consideră stagiu complet de cotizare cifra de 20 de ani fără nici o dovadă legală, că aşa a reuşit Oprea să impună în Guvern! Să-ţi aduc aminte, madam, că în timp ce Boc se lăuda pe la TV că astfel va face economii la bugetul de pensii, în realitate a ieşit în pagubă uriaşă ca urmare a modului în care se "recalculează şi revizuiesc" pensiile militare? Şi câte alte n-ar mai fi de spus în legătură cu tâmpeniile pe care le-aţi făcut în privinţa pensiilor, dar n-are rost s-o mai lungesc.
În loc să vii cu propunerile alea tâmpite cum că îngheţati pemsiile sau băgaţi alte taxe pentru a putea plăti pensiile conform legii pe care aţi adoptat-o prin furtul patronat de penala Roberta, treceţi dracului înapoi pensiile militare la locul unde erau dintotdeauna şi ia să vedeţi cum deficitul fomdului de pensii va scădea! Nu în totalitate - pentru că pentru asta ar rebui să asiguraţi condiţii de apariţie de noi locuri de muncă care să aducă bani la bugetul de pensii -, dar se va cunoaşte! La urma urmei, e doar o operaţie de aritmetică financiară, dar uite ce pagube a produs!
P.S. Oare de ce Boc tace mâlc în privinţa aceasta? Din cauză că vede şi el acum dezastrul pe care l-a iniţiat şi impus?

3 comentarii:

  1. domnule , sunteti un imbecil .
    dupa toata umilinta , suferita de noi , militarii , acun veniti domnia voastra si ne spuneti :
    militarii sunt vinovati pentru deficitul de la bugetul de pensii ?
    constat ca aveti in spate sigla unui partid .
    stiam ca in acest partid sunt oameni intregi la minte , nu cretini .
    nu militarii produc dezechilibrul in sistemul public de pensii .
    stagiul de cotizare de 20 ani , este specific tuturor tarilor NATO ( si nu numai lor ).
    sunt curios , ce profesie aveti ?

    ps : prin "aducerea" in sistemul public de pensii a 150.000 de pensionari militari , bugetul de pensii castiga , nu pierde , idiotule .
    daca tot am fost sacrificati , pentru a echilibra bugetul de pensii , macar nu ne mai jigniti .
    exista o legatura intre atitudinea dumneavostra si atitudinea deputatei gorghiu ?
    dupa PDL , vine PNL sa ne faca nesimtiti ?

    tupak amaru

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimabile, imbecil şi cretin eşti dumneata. Eu nu am scris în articol că militarii sunt vinovaţi pentru deficitul de la bugetul de pensii, ci că măsura politică nu trebuia luată, trebuia să ne lase în continuare la bugetul de stat. Mai documentează-te în legătură cu ce a însemnat financiar trecerea -prin furt la vot în Parlament- pensiilor militare de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale. Dacă o făceau legal măcar, nu mai ziceam poate nimic, că eu aşa am jurat când am depus Jurământul Militar, atât pe timpul lui Ceauşescu, cât şi după el, adică să respect legile şi legalitatea din această ţară. Cât priveşte umilinţele la care au fost supuşi militarii de actuala guvernare, vezi părerea mea exprimată nu doar o dată pe acest blog.
    De profesie, sunt militar în adevăratul sens al cuvântului încă de la 14 ani, când am intrat pe porţile liceului militar din Craiova, concurenţa fiind de 7 pe loc. Sunt militar cu coloană vertebrală şi care ţine la onoarea militară, nu ca actualii comandant suprem şi ministru al apărării. Dar după modul în care văd că scrii şi gândeşti, pupă-le în continuare dosul ăstora doi, poate îţi dă şi dumitale o stea pe umăr.

    RăspundețiȘtergere
  3. m-am interesat mult mai bine decat dumneata .
    militarii nu devin politruci . nu am cui sa-i pup dosul , vad ca ai mintea incetosata de prostie . nu eu , voi , politrucii de vocatie , va jucati cu soarta pensionarilor militari . discursul dumitale , lipsit de logica , identic cu al celor din SCMD , toti fosti politruci din armata si MAI , loveste in militari .
    nu dau doi bani nici pe PDL si nici pe PNL-istii vopsiti si nici pe alte lepre .
    aveti o obsesie, toti robotii acestia , cu stelele de pe umar . ce naiba sa faceti cu ele ? le luati in mormant ?
    si daca te-ai documenta mai bine , ai afla ca proiectul taierii pensiilor militare apartine chiar unor membri PSD si PNL - PC .
    asta legat de logica si inteligenta .
    spre cultura ta si a altor miltari cu o coloana vertebrala :
    - total pensii militare si politienesti - 700-800 milioane euro anual - deficitul fiind de 3 miliarde ; voi si avocatii platiti din banii pensionarilor militari ii numiti asistati , tocmai pe cei care va sunt colegi . prezentati date false , incitand mai mult populatia civila impotriva noastra .
    de-al de dobritoiu , cobuz si alte gunoaie , ne-au facut mai mult rau decat PDL- UNPR , la un loc .
    asa ca nu mai vorbiti de onoare .

    tupak amaru

    RăspundețiȘtergere