miercuri, 18 ianuarie 2012

Cinste protestatarului singuratic!

Nu ştiu cum au făcut, dar televiziunilor băsiste (cărora le-am pierdut numărul de mult deja) le-a scăpat "ideea" de a transmite "adevăratul" interes al cetăţenilor din mediul rural faţă de proteste. Să-şi fi dat seama până şi ele că de data asta e groasă rău şi nu ţine să prezinte dezinformări cu "săteni care preferă să meargă la o bere la bar"?
A ieşit în stradă după ce a văzut miile de protestatari din toată ţara la televizorul unui vecin – el nu are şi, chiar dacă ar avea, locuinţa sa nu are curent electric. „Nu-mi convine, ne-au promis locuri de muncă. Murim de foame, suntem în 2012 şi n-are niciun rost, numai în junglă mai trăiesc oamenii aşa. Au murit oameni la Revoluţie să ne fie bine!”, îşi justifică Nicolae Praţa protestul, într-un interviu pentru citynews.ro. 
„Eu vreau să fac parte dintre cei care vor o schimbare", a adăugat bărbatul, care lucrează ca mecanic. El spune şi de ce este el singurul protestatar din Baia de Arieş: "Nu vor să iasă pentru că nu vor să aibă alte neplăceri. Degeaba îi chemi, li-i frică de amenzi, aşa e aici”
Inspiraţi de protestul său, câţiva tineri din Baia de Arieş i s-au alăturat, în cele din urmă. Pe Youtube şi Facebook, românii au avut numai cuvinte frumoase despre protestul lui Praţa. "Eu personal îl apreciez, a avut curajul să iasă SINGUR în faţă şi să protesteze!", spune unul dintre utilizatorii Youtube.
Baia de Arieş este un oraş cu puţin peste 5.000 de locuitori, din judeţul Alba.

Un comentariu:

  1. Este de admirat curajul acestui biet om ! Imi este mila de traiul pe care il duce, suportat pana acum si trambitat, prin protest, in orasul lui. Sper unui filantrop sa-i fie mila si sa-l ajute, sa-i "indulceasca" zilele, traiul amar. Eu, ca om degeaba sunt milos, pentru ca nu-l pot ajuta, pentru ca nu fac parte din categoria celor cu noroc providential.

    RăspundețiȘtergere