joi, 21 iunie 2012

Raul Dăncuţă, InfoMondo Militar:Onoarea Armatei trebuie spălată!


Onoarea Armatei trebuie spălată!


carnavalul sarlatanilor in haina militara foto Antena3.ro
Încet dar sigur, potlogăriile făcute de cel ce se intitula ministrul Apărării, Oprea Gabriel, pe vremea când s-a aflat la cârma ministerului pe care cică el îl servea, încep să iasă la iveală. Mai dureros e că mandatul acestui individ de o moralitate şi pregătire intelectuală îndoielnică a murdărit îngrozitor imaginea Armatei.

Dar şi mai grav e că toate abuzurile, ilegalităţile şi mai ales acţiunile imorale – acoperite de multe ori cu paragrafe de legi atent alese – s-au desfăşurat cu clamarea “interseului naţional”, a “onoarei militare”, a “marii familii a Armatei române”. Jignitor, pentru oricine a îmbrăcat, indiferent de grad, haina militară!
Se dovedeşte şi în zilele acestea faptul că propaganda pusă la cale de generalul de carton Oprea şi condusă cu obedienţă şi umilinţă de comandorul Frăţilă (nu pot să-i spun acestei slugi contra-amiral!) nu a făcut decât să acopere nesimţirea unui ministru prea plin de el şi prea puţin mobilat intelectual.
Sub mandatul acestui ministru – cu certitudine cel mai incapabil din toată epoca modernă a României – avansările, recalcularea pensiilor militare, înzestrarea, cedarea de terenuri ale Armatei s-au făcut în scop politic şi personal.
Armata a devenit o feudă a unui aşa-zis doctor în ştiinţe, conducător de doctorate, profesor universitar, general, şef de partid. Citindu-i titlurile şi văzându-i prestaţia pot să afirm că toate aceste titluri aparţin unui şarlatan. Un Şarlatan care a uzurpat toate procedurile de avansare în Armată, a călcat în picioare toate regulile de promovare în învăţământul universitar, un şarlatan care se joacă de-a condusul de doctorate şi care face pe liderul unui partid al trădătorilor (aici consider că merită pe deplin conducerea acestuia, nu era altul mai nimerit!).
Degeaba ani de zile foştii militari au strigat în gura mare că la MApN avansările au devenit o afacere politică, că de acolo ieşeau cu sutele ordinele de avansare ale politrucilor şi ale curvelor politice. Până şi ziarişti fără stagiul militar făcut s-au înghesuit să primească în dar grade de colonei. Josnic.
De la ţiitoare pot să afirm că nu mă aşteptam la mai mult, dar de la oameni cu o anumită pregătire…
Dar de fapt, când o fufă blondă cocoţată în birouri ministeriale şi-a obţinut – numai ea ştie cum – titlul de “doctor în ştiinţă militară”, orice e posibil.
Trist e că gradul militar şi titlul de “doctor în ştiinţă militară” au devenit marfă de traficat.
Nu ştiu ce măsuri ar trebui să adopte noul ministru al Apărării pentru a spăla onoarea Armatei şi a întrona legea, dar mai ales pentru a reda oamenilor din Armată şi din afara ei încrederea în această instituţie. Cert este faptul că aceste măsuri reparatorii trebuie luate în regim de urgenţă. Cine a greşit trebuie să plătească! Cine a acceptat umilinţa de e deveni sculă în mâna unui şarlatan trebuie să fie tras pe linie moartă. Îi cer ministrului doar să respecte şi să aplice legea. Imediat.
Apropos, că tot zic cei de la Centrele militare că sunt acoperiţi legal în ceea ce priveşte avansările unor politruci şi curvuştine, făcute la grămada. Îi sugerez ministrului să facă o convocare pentru pregătirea la mobilizare – perfect legală şi normală – a tuturor celor avansaţi aiurea şi de ce nu, să le facă pregătirea militară necesară!Poate o să le placă. Poate o să dorească să fie chemaţi în activitate pentru o misiune în Afganistan. Doar sunt ofiţeri ai Armatei Române!
Îl felicit totodată pe ministru pentru intervenţia telefonică făcută în studioul televiziunii care a prezentat Lista ruşinii cu cei avansaţi aiurea. A spus că se va îndrepta în justiţie împotriva celui care a făcut ilegalităţile. Îl susţinem cu toată convingerea şi credem că aşa se va putea spăla ruşinea de pe obrazul Armatei. Episoade tip Oprea trebuie să nu mai existe!
Indiferent care va fi rezultatul unui astfel de demers în justiţie sunt convins că onoarea, sau lipsa acesteia, nu-i va permite fostului (ce bine sună!) ministru să facă un gest reprobabil ca fostul său şef (cel al cărei mafii personale a condus-o Oprea). Ar fi chiar un gest de onoare şi asta nu o să găsim la un om care a fugit de arme intrând în Armată. Că doar nu o să credem că sângele de luptător l-a îndreptat pe Oprea înspre “luptătoarea” armă Intendenţa.
Raul Dăncuţă, InfoMondo Militar
21 iunie 2012
Lista rusinii

lista avansari oprea foto Ghimpelelista avansari oprea 2 foto Ghimpele

lista avansari oprea 3 foto Ghimpele

lista avansari oprea 4 foto Ghimpele
Un comentariu:

 1. Capitolul 4 - Acordarea gradelor si inaintarea cadrelor militare in gradele urmatoare


  Art. 45
  Acordarea gradelor si inaintarea in gradele urmatoare se fac dupa cum urmeaza:
  a)
  b)
  c) gradele de ofiteri in rezerva, cu exceptia celor prevazute la lit a), in timp de pace, prin orin al sefului Statului Major General;

  RăspundețiȘtergere