joi, 9 august 2012

Dl judecător Minea de la CCR e cam penal


Dl judecător Minea e cam penal, dar parchetarii băsişti se fac că nu vad şi nu aud, deşi toată ţara vorbeşte despre asta. După cum e formulată cererea semnată de dl. Minea, judecător de serviciu la CCR in 06.06.2012, introducerea unui nou paragraf în motivarea Hotărârii privind referendumul nu reprezintă o eroare materiala, ci o completare. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, pentru că iată ce prevede Legea 24/2000 republicată privind normele de tehnică legislativă: 
Completarea Art. 60 
(1) Completarea actului normativ consta in introducerea unor dispozitii noi, cuprinzand solutii legislative si ipoteze suplimentare, exprimate in texte care se adauga elementelor structurale existente, prin utilizarea unei formule de exprimare, cum ar fi: iż˝Dupa articolul... se introduce un nou articol,......, cu urmatorul cuprins:iż˝. 
(2) Daca actul de completare nu dispune renumerotarea actului completat, structurile, inclusiv articolele sau alineatele nou-introduse, vor dobandi numarul structurilor corespunzatoare celor din textul vechi, dupa care se introduc, insotite de un indice cifric, pentru diferentiere. 


Conditiile de fond pentru modificarea si completarea actelor normative Art. 61 

(1) Modificarea sau completarea unui act normativ este admisa numai daca nu se afecteaza conceptia generala ori caracterul unitar al acelui act sau daca nu priveste intreaga ori cea mai mare parte a reglementarii in cauza; in caz contrar actul se inlocuieste cu o noua reglementare, urmand sa fie in intregime abrogat.

In cazul rectificării, aceiaşi lege prevede:
Rectificari Art. 71 
(1) In cazul in care dupa publicarea actului normativ se descopera erori materiale in cuprinsul sau, se procedeaza la publicarea unei note cuprinzand rectificarile necesare. 
(2) Se interzice modificarea prevederilor unor acte normative prin recurgerea la operatiunea de rectificare, care trebuie limitata numai la erorile materiale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu