vineri, 29 martie 2013

Un Senator Acuză

 Categoria Actualitate, Politica 237 afisari
acuzatorul
De mult mi-am propus să fac un articol, cu această doamnă senator atipică din Parlamentul României.
De ce atipică ? Pentru că nu vrea să se înhame la căruţa indiferenţei şi a miserupismului politicului de Dâmboviţa.
Este atipică şi pentru că a câştigat locul de senator într-o circumscripţie şi oraş care nu îi aparţineau, dar mai ales împotriva a doi oameni care se considerau zei intangibili şi imbatabili, deşi mai suferiseră  o înfrângere, la locale tot în faţa unei femei  care culmea abia reuşise să-şi convingă partidul, pe domnul Prioteasa, şeful PSD Dolj, că are puterea şi posibilitatea de a da jos cu Idolul  rromilor din Craiova, Solomon şi speranţa PDL, Marinică Dincă.   Actualul primar , Olguţa Vasilescu a avut curajul de a cere şi de a promite că îl va detrona pe Solomon, acolo unde nimeni nu credea că va reuşi. Deşi abia câştigase bătuta cu Valeriu Zgonea, care era susţinut pentru primărie din partea Conducerii centrale, la „simulare” Zgonea a fost învins şi apoi şi Solomon la locale. K1 în toată regula.
Cu doamna Cristiana Anghel- după sursele mele şi declaraţiile oficiale- situaţia a fost mai complicată. NIMENI DIN USL nu a dorit să candideze în circumscripţia în care candida Solomon de la PP-DD şi Dincă de la PDL, ambii foşti primari ai Craiovei. Atunci, PSD, ca să se spele pe mâini, a dat locul lui Voiculescu şi PC-ului a cărui organizaţie se târăşte prin Dolj cu o conducere locală şi judeţeană interesată mai mult de funcţii decât de munca de organizaţie. Primind locul, PC Dolj a vrut îşi numească propriul candidat, şi deja începuseră bătăliile interne, dar surpriză, Felix cloceşte o idee care a dat roade. A gândit el că organizaţia PC Craiova  nu va avea nici un candidat care să îl bată pe Solomon pentru că oricare ar intra în competiţie  nu ar fi suficient de cunoscut sau de curat ca să facă faţă maşinii de măcinat Solomon. Şi atunci a ales el drept candidat pe cineva care politic şi moral nu oferea nici o breşă şi mai era şi suficient de cunoscut, nu numai în Craiova ci şi în ţară pentru a culege voturi.
Şi a trecut-o pe listă pe doamna Cristiana Anghel, învăţătoarea aia mică din Caracal care apăruse de prea multe ori la Antena 3 ca să nu fie cunoscută de oameni ca o persoană de încredere. Sincer, la început nici eu nu i-am dat multe şanse, dar recunoşteam că nici o altă variantă nu ar scoate mai mult. Sunt multe motivele înfrângerii lui Solomon, dar una dintre ele este faptul că Solomon a considerat-o o cantitate neglijabilă, aşa cum a considerat-o şi pe Olguţa şi mai ales, nu a avut cu ce să o lovească, era prea „rotundă” ca să o poată prinde, nu avea „mâner”. Un lucru mai trebuie spus aici, faptul că organizaţia PC Dolj şi mai ales Craiova, conducerile  acestora  au fost practic inexistente în aceasta campanie, au tratat-o pe propria candidată  cu mai multă indiferenţă chiar decât Solomon. Şi totuşi Ursa  Mică a răsturnat Carul Mare de pe cerul politicii Craiovene.
Unii ar fi spus că gata, doamna Anghel şi-a văzut visul cu ochii, acum va intra în front şi va „face frumos” în faţa conducerii PC care i-a oferit pe degeaba şansa de a candida pe o listă pe care, ca în toate partidele, se plăteau bani grei ca să ajungi bineînţeles ca „fonduri pentru campanie”.  Şi totuşi uite că nu e aşa. Ba mai mult, deşi boboc în cel mai mare parlament al României, dacă nu chiar al Europei, doamna senator vrea reforme.  Nici americanii nu au atâţia Congresmeni câţi avem noi, au abia 535 pe când noi avem 588, deşi ei au populaţia de 15 ori mai mare. Ei bine, deşi ar trebui să stea cuminte în banca ei şi să doarmă, ca majoritatea parlamentarilor,  sau să umfle nota de plată cu diurne şi deplasări  cu cabinete şi angajaţi pe ochi frumoşi, doamna Anghel citeşte de ziua până seara, verifică orice proiect de lege supus spre discuţie şi aprobare comisiilor şi  Senatului sau Parlamentului în plen face note şi proteste, declaraţii politice şi opinii separate care o vor face până la urmă indezirabilă. Deja, când se votează o lege în senat, preşedintele de şedinţă, când contabilizează voturile, trece unul împotrivă din start, pentru că ştie că doamna Anghel va avea obiecţii. Nici o lege până acum nu a scăpat neamendată, pentru că nici una nu e făcută în interesul populaţiei ci în interesul unui segment mai mare sau mai mic de politicieni, oameni de afaceri, clienţi  politici, foşti „sponsori” de partid, toţi puşi pe căpătuială şi umflat maţul. Dacă lucrurile continuă aşa în curând or să ajungă şă se fure între ei, să se bată ca chiorii în parlament. Era un banc cu un ţăran care vine prin Bucureşti şi îşi lasă bicicleta parcată  lângă intrarea în parlament, legând-o de un copac. Paznicul de la poartă îi spune că nu o poate lăsa acolo.
-          Dar de ce mă rog, întreabă ţăranul.
-          Păi pe aici intră şi ies parlamentarii – îi răspunde paznicul .
-          Ei şi, spune ţăranul care e problema, doar am legat-o cu lanţul de copac. Nu or să ia şi copacul cu ei când pleacă.
Revenind la activitatea doamnei Anghel, iată că în numai o săptămână, doamna senator se ia de gâlcile mai marilor. Acum o săptămână, pe 20 Martie într-o declaraţie politică atrăgea atenţia asupra unui abuz al instituţiei Monitorului Oficial, care şi-a  înregistrat „produsul” la OSIM si face plângeri pentru încălcarea drepturilor de autor împotriva celor care publică pe site-uri monitoarele oficiale. Cu alte cuvinte, această instituţie care nu ştiu dacă e struţ sau cămilă, adică dacă e instituţie a statului sau societate privată, cere nici mai mult nici mai puţin ca cei care vor să posteze pe site-uri decizii, legi, anunţuri ale MO sunt nevoiţi să plătească dreptul de proprietate intelectuală asupra produsului. Prin înregistrarea drepturilor asupra produsului „publicaţia Monitorul Oficial” la Oficiul de Stat pentru Invenţii si Mărci, pentru care s-a eliberat certificatul de înregistrare a mărcii nr. 552220/2003 aceasta pretinde acum bani de la cei vor să preia informaţiile din monitor în folos propriu sau general , de informare. În protestul său, doamna senator Cristiana Anghel http://www.stiri-azi.ro/ziare/articol/articol/cristiana-anghel-declaratie-politica-monitorul-oficial-al-romaniei–stat-in-stat/sumar-articol/113957702/
îşi susţine indignarea cu prevederi legale, articole din legi şi Constituţie.
Am reţinut din pledoaria domniei sale către bun simţ, un aspect împotriva acestei decizii aberante :
„În conformitate cu art. 9 din Legea 8/1996 rep. ,,Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor următoarele:
b) textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora;” iar în conformitate cu art. 122/3 din aceiaşi lege ,,(1) Fabricantul unei baze de date, care este pusă la dispoziţia publicului prin orice modalitate, nu poate împiedica utilizarea legitimă a acesteia prin extragerea sau reutilizarea de părţi nesubstanţiale din conţinutul său, oricare ar fi scopul utilizării. În cazul în care utilizatorul legitim este autorizat să extragă sau să realizeze numai o parte a bazei de date, dispoziţiile prezentului alineat se aplică acestei părţi.”
Conform acestei prevederi legale, MO nu poate pune sechestru pe legi pentru că nu îi dă voie legea şi pentru că ar îngrădi dreptul la informare. În plus, deoarece majoritatea legilor intră în vigoare după publicarea acestora în MO, rezultă că o lege îşi face afectul  numai dacă este publicată, or introducerea acestor pretenţii ale MO ar îngrădi tocmai scopul şi obiectivul legilor, şi al publicării în Monitorul Oficial.
În al doilea rând, MO nu poate avea drept de proprietate intelectuală asupra unui document pe care nu l-a produs, ci doar l-a publicat. Legile de exemplu reprezintă proprietatea intelectuală a Parlamentului sau guvernului, a celor ce l-au produs, întocmit şi dat spre publicare, nu a celui ce l-a publicat. La fel, anunţurile diferite care sunt publicare, sunt acte şi produse ale celor ce le-au înaintat spre publicare, şi nu ale celor ce le găzduiesc prin lege, nu datorită unor merite sau eforturi intelectuale. Deci cererea sau pretenţia MO este absurdă şi nu ascunde decât dorinţa acestei instituţii şi a celor ce îi păstoresc, respectiv Guvernul României, de a mai aduce un ban la buget. Cesta este scopul şi dacă aduce un ban la buget nu mai contează că încalcă legea. Şi din588 de parlamentari unul singur a sesizat măgăria şi a protestat. Ceilalţi dorm în pace, postul nesimţiţi îi face.
Pe data de 27, aceeaşi doamnă senator mai face o Declaraţie Politică de data asta mai dură, la adresa colegilor Parlamentari care dorm şi dorm şi dorm, doar-doar or ajunge şi ei mari, că unii din atâta somn au ajuns şefi peste senatori.
Iată ce le spune printre altele doamna Cristiana Anghel, colegilor de Parlament:
„Domnilor, în ce ţară trăim? Ne minţim? Păi, până când? Deci nu mai suntem o ţară suverană şi independentă.
În momentul în care facem sluj în faţa Uniunii Europene, în momentul în care am cedat din suveranitatea noastră nu ceea ce spune în tratate, ci 90%… Este posibil lucrul acesta? Am venit pe un val de 70%, dar n-am venit pentru că suntem frumoşi. Am venit să reprezentăm interesele poporului român, iar poporul român spune: ‘Domnul Băsescu a fost demis şi trebuie să plece acasă’. Nu trebuie să regretăm faptul că am desfăşurat referendumul.”
Poate din toţi parlamentarii singurul care mai gândeşte româneşte, este o mână de om din Caracal, un om pe care Dumnezeu nu l-a lăsat să moară poate tocmai pentru că i-a hărăzit acest rol de a respecta promisiunea făcută amărâtului de alegător, acela de a-i apăra interesele.
Loviturile la adresa  minciunilor şi mincinoşilor continuă:
„În campania electorală am promis multe. Am promis că nu vom înfiinţa noi taxe şi impozite şi o facem, şi minţim cum a minţit PDL-ul. N-am să pot să stau cu ochii închişi şi cu gura închisă, spunând ‘da, este bine ceea ce se întâmplă’.
În cazul în care nu sunt bani şi situaţia financiară este critică trebuie să spunem pe faţă. Eu cred că acest popor are destulă înţelepciune încât să înţeleagă situaţia grea în care se găseşte România. Hai să nu mai cosmetizăm anumite lucruri.”
Deja au început minciunile şi cosmetizările. Frunzăverde spune în cadrul Consiliului Judeţean Caraş Severin că situaţia financiară a ţării este foarte grea, şi nu mai sunt bani pentru salarii şi pensii. Ponta îi răspunde ameninţător:
„”Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a spus ca avem bani de pensii, avem bani de salarii. Poate nu o sa mai avem la CJ Caras, ca vad ca oamenii – sefii vor sa fie la televizor. (…) Un om politic din Caras poate sa spuna ce vrea, vad declaratiile si ale presedintelui Romaniei si ale altora, dar l-am rugat pe domnul Teodorovici (Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene – n.red.) sa spuna cum stam cu absorbtia fondurilor europene”,
Deci răspunsul premierului la problemele ridicate sau  dezvăluite de oameni, este ameninţarea că zona pe care o reprezintă nu va mai primi fonduri. În felul acesta  îi ridică oamenii în cap şi provoacă nemulţumiri. Divide et impera. De la cine o fi învăţat primul ministru acest lucru ? Poate Frunzăverde are alte scopuri, poate nu e adevărat ce spune, asta nu ştiu, dar ştiu că nu aşa trebuia să răspundă un prim ministru. Ameninţările, oricât de voalate ar fi nu pot să nu scoată în evidenţă  faptul că faptele sunt acoperite cu apucături despotice.
Într-o ţară care se vrea democrată, chiar aleşii neamului, Parlamentarii, nu numai preşedinţii de consilii din teritoriu sunt ţinuţi în tăcere, li se pune botniţă prin regulamente  care dau putere numai celor din capul listei. Nu o spun eu, o spune acelaşi senator de Dolj care a făcut greva foamei pentru drepturi şi legalitate, nu ca să i se pună pumnul în gât :
„Parlamentul trebuie să reprezinte, într-adevăr, suveranitatea poporului. Avem nişte reguli, iertaţi-mă, idioate, stabilite prin Regulament, în acest Parlament. N-ai voie să depui interpelare sau întrebare sau să spui lucrul acesta decât dacă o depui până joi la ora 10.00. N-ai voie să faci o declaraţie politică decât dacă eşti înscris pe listă. N-ai voie să faci aia, n-ai voie să faci aia, n-ai voie să discuţi în plen decât dacă, vezi Doamne, eşti reprezentantul grupului.”
Dau spre lectură întreaga declaraţie, pentru că merită. Să vedem cine va lua atitudine şi cu ce o vor ameninţa.
 CONTINUAREA AICI ..
Un Senator Acuză

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu