marți, 29 noiembrie 2016

De când până când preşedintele face "curăţenie politică"?

I-am făcut campanie d-lui Iohannis, l-am votat, dar nu mi-am închipuit că devenit preşedintele României va ajunge să se ocupe de "curăţenie politică". Pentru că asta ne spuse mai acu vreo două ore domnul Iohannis că face, în baza unor cutume care cică stau la baza statului de drept. Unde o fi citit dumnealui prin Constituţie chestia asta cu cutumele, Dumnezeu ştie. În Constituţia pe care a depus jurământul  domnul preşedinte, la art. 2 alin (5) scrie doar că "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie"! Pe de altă parte, asumarea deschisă a acestei "curăţenii politice" contravine rolului de mediere al preşedintelui, atribuţie scrisă negru pe alb la art. 80 alin (2) din aceeaşi Constituţie. O astfel de declaraţie aduce mai mult cu vestita "ascuţire a luptei de clasă", domnule preşedinte! 
O merge chestia asta cu "cutumele" în alte ţări (din câte ştiu, în sistemul politic britanic ), dar nu şi la noi. Mai ales că în ce ne priveşte, aceste "cutume" ne-au adus numai necazuri, prin Parlament mai ales, chestie ştiută de toată lumea preocupată cât de cât de politica dâmboviţeană, fiind interpretată şi folosită de fapt ca o înţelegere de tip mafiot pentru rezolvarea intereselor personale ale aleşilor.
Iată însă exact ce declară preşedintele, răspunzând întrebării unei ziariste dupa şedinţa CSAŢ:

- Este Ziua Nationala, zi dedicata unor manifestari foarte vizibile, care vor sa sublinieze caracterul statului roman, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, membru NATO. Prin manifestarile de 1 Decembrie nu dorim doar sa omagiem trecutul, ci si sa creionam viitorul Romaniei, care se bazeaza pe respectarea valorilor UE, ale NATO si toate acestea au un punct comun foarte puternic - statul de drept. Si atunci cred ca este bine sa dam semnale puternice lesne de inteles ca de la varful statului se promoveaza curatenia politica. Asta nu inseamna in niciun caz ca persoane care sunt acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate pana una-alta nevinovate, doar ca aceasta nevinovatie este un principiu pe care cu totii il respectam si consideram ca sta la baza statului de drept. Doar ca la varful politicii actioneaza si alte criterii.
- Este o cutuma in randul statelor europene ca politicienii care au probleme, indiferent ca sunt sau nu vinovati, fac un pas inapoi, dupa care pot reveni in prim-planul politicii. La noi, aceasta cutuma nu este cunoscuta si nu este bine respectata. Pentru a acoperi aceasta cutuma lacunara, am hotarat sa fac invitatiile asa cum stiti. " (Sursa: http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/klaus-iohannis-declaratii-dupa-sedinta-csat-live-1444957)
foto: acasa.ro



2 comentarii:

  1. Vorba ceea "dai un ban sa bagi pe dracu' in tara si apoi ai da zece mii si nu mai poti sa il scotiAltfel-dar la fel de bine- zicea celebrul Oscar Wilde-unul din NU putinii Irish roses- in nu mai putin celebra sa carte"Portretul lui Dorian Gray", prin gura unui personaj, si anume" orice mitocan imbracat cu un pardesiu si fular , poate trece drept un gentleman"... numai ca bovina Sibiului este un mitocan al sasilor, cu pretentii de neamtz...(Lev.St.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Academia Română vrea să înfiinţeze în străinătate şcoli care să pregătească elitele
      E.B. - - - -
      2016-11-30
      Actualitate Interna
      Academia Română are în plan elaborarea a 25 de sinteze ale culturii româneşti şi vrea să înfiinţeze în străinătate şcoli care să pregătească elitele, a declarat Victor Spinei, vicepreşedinte al forului, la o dezbatere pe tema ”România Centenară”.
      PE ACEEASI TEMA
      ■ Academia Romana vrea drepturi de stat in stat si rang de ministru pentru presedintele ei...

      În plus, el a declarat că Academia Română vrea să înfiinţeze în străinătate mai multe centre-şcoli care să pregătească elitele româneşti...
       
      Vor fi trimişi acolo tinerii, pentru ca străinii să vadă că românii nu sunt aşa cum îi prezintă mass-media”, a mai afirmat el..."________________-----------------_________________
      Nu cred ca exista o mai mare doza de porcism si lipsa de minim bun-simt, in societatea romaneasca, decat la acesti indivizi cu pretentii supreme, desi rezultatele "muncii" lor sunt nule, mai degraba chiar sub "zero"...Individul vrea(vor) ca in 2 ani sa faca "un studiu si sa emita...",cat si sa trimita tineri ca sa aratam lumii ca nu suntem ASA CUM SUNTEM. Adica ei vor sa INCERCE sa pacaleasca lumea (cu cateva picaturi de miere) ca Romania nu este un stat feudal unde se traieste in acordanta si unde se moare cu mai mult de 10 ani decat in restul Europei...iar despre "instruirea elitelor", asta inseamna ca va mai lua (per total) inca vreo 15-20 de ani, exact marea smecherie a acestor farisei, adica termen cand ei vor fi pensionati(cu pensii speciale, nesimtit de grase)si se vor spala pe labe, gheare si copite, de orice responsabilitate.Iar aceasta in timp ce ACUM, aceste ELITE EXISTA, sunt cei care au plecat din tara de mici si au reusit cu brio in diverse domenii... DE CE NU II CHEMATI SA SE INTOARCA IN TARA? Pentru ca s-ar dovedi cat de cretini si criminali sunteti voi, coducatorii natiei, intelighentia si emanatia voastra, politicul...Asa ca -mai bine- uzati de aceste trucuri ieftine-cu amanari, etc.- care va permit sa va mentineti pozitiile si privilegiile obtinute fraudulos...academia romana, o groapa de gunoi extrem de ihoroasa... At trebui sa adauga "Sa va fie rusine", dar ar fi la fel de inutil ca si a va cere sa recunoasteti ca -cei mai multi- ati acaparat diversele titluri, prin plagiat , prin furt intellectual...
      PS -ca deobicei, acesti indivizi(cu pretentii de docti) pun -din nou- boii inaintea jugului- neluand seama deloc la experienta altor popoare, exemplul cel mai concludent este Olanda , o tara de apeste 5 ori mai mica decat Romania, cu in teren arabil insignificant ca suprafata si calitate, dare care este exportatorul agricol nr 2-din lume- DUPA USA, cu in volum de Marfa ce adduce venituri de peste 87 MILIARDE dolari, adica peste 18 % din total GDP, si reprezinta aprox. 1/2 din TOTALUL GDP-ului Romaniei(cam 170 miliarde ***)!!!! Si aceasta la o populatie sensibil egala!!!! Nu este dea dreptul fantastic?( *** nu mai amintim de CRIMINALA distributie a acestui GDP, la modul nominal, cei mai multi romani traiesc de sute de ori decat olandezii si multe alte tari europene, in timp ce "elitele" autohtone romanesti-adica sub 0, 2% din populatie-, huzuresc in zeci de milioane de individ si vand tara pe comisioane personale mai mari decat valoarea declarara (nu intriseca, reala) a cea ce vand...)
      PS2-totusi in "Rusine!" tot le spun catorva, si anume cadrelor oneste din Armata, Politie, SS, Justitie si reala societate civila, care nu au si curajul de a se uni si a forma o echipa care sa distruga aceasta caracatita politica, ce sugruma si distruge Romania...Pas cu pas, zi dupa zi...

      Ștergere