luni, 5 decembrie 2016

Şi totuşi, în ce parte o luăm dacă ne luăm după afişele electorale?

Nu ştiu cine a conceput afişele pentru campania electorală a PNL, dar e clar că am dat-o-n bară bine de tot de data asta. Dacă ne uităm doar la cel postat alăturat, vedem cum ne-am făcut de-a binelea de râs, spre amuzamentul adversarilor politici.
Cum naiba să spui că PNL duce România înainte iar PSD înapoi, când din grafică rezultă clar că PNL ne duce spre dreapta, iar PSD spre stânga (ceea ce e corect ca ideologie însă)? 
Dacă o luăm altfel, rezultă că PNL ne duce spre estul siberian, iar PSD spre vestul bunăstării!
Semnul electoral al PNL a avut dintotdeauna şi are o săgeată îndreptată în sus sub un unghi de 45 de grade, ceea ce te duce cu gândul că partidul ţinteşte tot timpul spre progres. În acest afiş (şi nu numai) săgeata direcţiei spre care se îndreaptă PNL şi România este pe orizontală, ceea ce te duce cu gândul la stagnare.
Nu ştiu dacă mai e timp să facem alte afişe, dar eu aş încerca, orice detaliu contând acum pe ultima sută de metri a campaniei electorale şi aş folosi acelaşi mesaj, schimbând orientarea săgeţilor prin rotire cu 90 de grade în sens invers a acelor de ceas. Sau aş folosi direct semnele de circulaţie consacrate pentru "obligatoriu înainte" respectiv "întoarcere":
PNL
PSD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu