marți, 20 septembrie 2011

Cui jură cu adevărat credinţă miniştrii? Ţării sau lui Băsescu?

În guvernele conduse de Boc, miniştrii sunt schimbaţi ca atunci când îti schimbi ciorapii, Când incompetenţa lor începe să pută de-i mişcă nasul din loc până şi lui Băsescu, ajung imediat la lada de gunoi a politicii. Nenorocirea mare e însă că de fiecare dată înlocuitorul celui demis nu s-a dovedit cu nimic mai breaz decât predecesorul, ba în unele cazuri a fost chiar mai rău din cauza măsurilor luate de noul ministru. 
Având în vedere cele spuse mai sus, stau şi mă întreb: oare cui jură cu adevărat credinţă aceşti miniştri? Ţării sau lui Băsescu, care în discursurile pe care le ţine la fiecare depunere de jurământ se comportă faţă de miniştrii investiţi ca un patron de S.R.L:?

Un comentariu:

  1. Alo, cetăţene ales şi numit demnitar, Regele jură credinţă lui Dumnezeu şi poporului său. La fel face preşedintele SUA, fiindcă Dumnezeu e puterea supremă garantă că păstorii democraţi ai turmei nu devin lupi prădători. Cristos a impus ordinea constitivă a lumii libere: "Daţi Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu!" Legile sacre şi legile democraţiei se respectă şi se suprapun de sus în jos, ca să existe ierarhia meritocratică democratică de jos în sus. Dacă cetăţeanul care alege şi deleagă puterea suverană unor uzurpatori şi sperjuri, este vinovat şi dacă nu repară vina sa înneacă în propria iresponsabilitate.

    RăspundețiȘtergere