miercuri, 7 septembrie 2011

Până unde merge bătaia de joc?

Am avut parte de pocirea stemei naţionale prin folosirea culorii violet în locul celei albastre, la Cotroceni.
Am avut (şi încă avem) parte de funcţionarea ilegală a unui partid aflat la conducerea ţării, care nu-şi înregistrează hârţoagele la tribunal, conform legii.
În Parlament se aduce un ultim omagiu unui deputat decedat şi îngropat deja, pentru ca după nici un minut să se ceară amânarea declarării locului vacant, pe motiv că nu se ştie dacă omul este decedat cu acte în regulă. Curată bătaie de joc la adresa celui decedat.
Aseară am avut parte de pocirea versurilor imnului naţional, în cadru oficial, pe stadionul naţional al României (până acum ne ofuscam când în străinătate, la competiţiile sportive se intona "Tricolorul" în loc de "Deşteaptă-te române"). Să nu fi ştiut organizatorul (FRF) şi interpretul că ceea ce se intonează din imnul naţional în astfel de situaţii este reglementat strict prin lege, fiind pasibili de sancţionare contravenţională cu amendă de la 2500 la 5000 de lei?
Până unde merge bătaia de joc? Ce s-ar întâmpla dacă la ceremonialele militare sau cele oficiale de primire a şefilor de stat sau de guvern străini, fanfara ar interpreta variaţiuni pe tema imnului naţional?
P.S. A nu se uita că bătaie de joc se numeşte şi gazonul pe care s-a disputat meciul de aseară cu Franţa. Mai ales că de el s-a ocupat aceeaşi firmă a fratelui lui Oprişan, care ne-a mai nenorocit şi în 2003 la meciul cu Danemarca).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu