joi, 10 noiembrie 2011

Certificat Energetic - obligatoriu pentru cei care fac tranzactii imobiliare

Vrei sa faci tranzactii imobiliare? Atunci ai neaparata nevoie de un certificat energetic. De ce? E obligatoriu prin lege dar si necesar!

Un certificat energetic e obligatoriu pentru ca: “Pentru orice tranzactie de vanzare-cumparare, inchiriere sau receptionare a unei cladiri noi, fie ea cu destinatie rezidentiala, cladire de birouri sau depozit, conform legii 372/2005, incepand cu 1 ianuarie 2011 ai nevoie de un Certificat Energetic.”

Si e necesar deoarece atesta cat de eficienta este sau nu o cladire in consumul resurselor – combustibil, energie electrica, energie termica – pentru a oferi conditiile optime de functionare.

Un certificat energetic poate contribui decisiv la imbunatatirea performantei energetice a unei cladiri. Si, de ce nu, la o reabilitare termica a acesteia!

Daca nu stiti ce este performanta energetica, vizitati acest link.

Performanta energetica se refera la tot ceea ce implica o buna functionare a cladirii: incalzirea termica a incaperilor, incalzirea apei pentru consum, racirea, ventilarea, iluminatul sau orice alte utilitati.

Acum, ca ati inteles de ce e necesar certificatul energetic si care sunt cele 7 clase energetice ale unei cladiri, va recomand sa apelati cu incredere la site-ul www.avizareenergetica.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu