joi, 5 ianuarie 2012

InfoMondo Militar:Ministrul de la Apărare este un mincinos sau un om minţit?


Ministrul de la Apărare este un mincinos sau un om minţit?


Oprea ministrul reevaluat de la Apărare - foto Realitatea.net
Zilele acestea, minciuna privind beneficiile recalculării şi revizuirii pensiilor foştilor militari – promovată cu stăruinţa omului prost şi şmecher – e dată în vileag.
O minciună în continuă evoluţie
Lungul drum al minciunii, plecată  pe filiera “nicio pensie militară sub 30 de milioane nu va scădea”, urmată de“nicio pensie militară sub 30 de milioane în condiţiile unui stagiu complet nu va scădea” urmată, şi aceasta, de “92% din pensiile foştilor militari vor creşte”este demontată dezgolind în faţa opiniei publice un om capabil de orice tip de prostituţie morală. E o traducere mai “libertină” a termenului prezidenţial “RE-EVALUARE”.
A minţi pentru partid se cheamă a face declaraţii politice?
Nu e uşor lucru să te joci ani de zile cu mintea oamenilor promiţându-le lucruri în care tu nu crezi, sau ştii din capul locului,că sunt minciuni sfruntate. Tristul şi prea golul  personaj  de la MApN a judecat, cel mai probabil, toată “afacerea pensiilor militare” în cel mai grobian şi politicianist mod: crearea unui bazin electoral pentru scursurile politice cu care s-a înconjurat. Partea proastă şi urât mirositoare e că a angrenat în jocul perfid asociaţii ale foştilor militari, şi mai grav, structuri din cadrul MApN.
Despre caracterul unui mincinos oarecare
Stau şi mă întreb ce fel de caracter trebuie să ai să ieşi în toată presa din

Gabriel Oprea, şi şeful Direcţiei financiar-contabilă, Maria Lupu, un cuplu inbatabil în lupta cu pensiile militare - foto Cătălin Ovreiu, www.mapn.ro
România să anunţi cu surle şi trâmbiţe creşterea pensiilor foştilor militari, să postezi documente pe site-ul oficial al MApN care să ateste acest lucru, să feliciţi prin scrisori trimise la zeci de mii de persoane pentru creşterea pensiei, să postezi noi şi noi tabele cu pensii mărite pe acelaşi site oficial, ca apoi să trimiţi în ultima secundă deciziile (singurele documente reale) de pensionare cu pensii simţitor diminuate? Vă las pe voi, cititorii, să stabiliţi ce fel de caracter are un  astfel de personaj.
În loc de măriri de pensii, returnări de zeci de milioane de lei
Perversitatea gestului de a minţi nu stă doar în minciuna în sine, cât mai ales în efectele acestei minciuni asupra a mii de familii. Închipuiţi-vă că un pensionar militar când şi-a văzut pensia crescută în tabelele postate de MApN, iar apoi a primit o scrisoare de felicitare care confirma creşterea pensiei, a crezut sincer în corectitudinea datelor şi s-a comportat din punct de vedere financiar ca atare. Mai mult unii chiar au laudat perspicacitatea şi lupta pentru dreptate a ministrului.  Ce e trist, e că aceleaşi persoane constată acum că pensia le-a fost diminuată şi că trebuie să returneze statului zeci de milioane de lei pentru aşa-zisele sume primite în plus pe 2011.
Felicitări, ministrule! Ai reuşit să umileşti şi să aduci în pragul disperării şi furiei  mii de oameni. Şi tu vrei ca ei să te considere camaradul lor?
DIRP şi DFC au minţit ministrul?
Ar mai putea exista însă o ipoteză privind toată minciuna promovată de ministrul de la Apărare şi şeful instituţiei purtatului de vorbe – Direcţia Informare şi Relaţii Publice.

şeful DFC Maria Lupu pe vremea când era doar general de brogadă foto mapn.ro
Dezinformarea şi minţirea ministrului de către Direcţia Financiar Contabilă braţ la braţ cu DIRP.
Mi-e  greu însă să cred că oameni avansaţi la grade de generali, decoraţi de însăşi preşedinte Ţării s-au pretat la astfel de lucruri în condiţiile în care aveau date reale. Le reamintesc decoraţilor şi generăliţilor că au mai fost ca ei şi alţii decoraţi şi apoi judecaţi. La propriu!
Schema manipulării în scopul obţinerii de avantaje politice
Analizând însă întreaga problematică reiese clar că aşa s-a dorit să fie. Direcţia Financiar Contabilă să furnizeze date  false (vă mai aduceţi aminte cum în primele tabele valorile pensiilor erau identice în ambele formule de calcul la zeci de mii de persoane, lucru imposibil matematic), apoi Direcţia Informare şi Relaţii Publice să bombardeze presa cu date manipulatorii, iar ministrul să se împăuneze cu mari realizări?
Scopul manipulării? Liniştirea celor care se adresau justiţiei pentru atacarea procesului de recalculare/revizuire a pensiilor militare, crearea unei imagini favorabile locuitorului vremelnic din Dealul Arsenalului, obţinerea de grade de către cel de se face purtătorul de vorbe al ministrului (nu al ministerului) şi de către femeia cu coc de la DFC.  Mai mult, s-a obţinut şi crearea unei disensiuni între militari şi foştii militari, între corpuri de cadre, între cei cărora le scade şi cei cărora le creşte pensia, între asociaţii ale foştilor militari. Dacă până acum minciuna şi-a produs efectul, s-ar putea ca efectul minciunii, “mărirea prin scădere a pensiei”, va avea un efect contrat, dezvăluind întregii opinii publice mârşăvia şi caracterul celor ce au pus-o la cale.

Tiberiu Fratila sef DIRP un informator al opiniei publice extrem de credibil foto DIRP
Despre mitomani numai de bine
Indiferent ce va spune mitomanul ce conduce direcţia de purtat vorbe, când spui şi arăţi că pensia creşte şi în realitate scade, minciună se cheamă. Iar asta nu ţine cont de procent.  Şi le reamintesc tuturor celor care au purtat vorbe mincinoase că nu i-a rugat nimeni să mintă. Puteau să spună de la început care sunt consecinţele procesului de recalculare şi gata. A crea iluzii unor oameni prin miciună e cea mai perfidă acţiune.
Armata – eterna vacă de muls
Păcat că prin acţiunea lor corul manipulatorilor şi-au bătut joc de imaginea unei instituţii onorabile, Armata. Însă locuitorul din Dealul Arsenalului cu sculele sale au reuşit să reintroducă Armata în jocul perfid al politicii, să-i consume din resursele puţine pe campanile electorale şi de imagine ale unui personaj cu un partiduleţ de trădători.
Ce va urma?
Certuri mediatizate, acţiuni în justiţie, proteste de stradă. Iată care cred că vor fi efectele unei minciuni dospite şi care a copt şi a ajuns să fie publică.
Doar nu credeaţi că vor urma demisii sau destituiri? Onoarea e un cuvânt bun de şters pe jos, în concepţia manipulatorilor.

RD, InfoMondo Militar
Sursa:http://militar.infomondo.ro/opinii/ministrul-de-la-aparare-este-un-mincinos-sau-un-om-mintit.html

2 comentarii:

  1. Achiesez la acest articol cu o mentiune:nu a fost dezinformat ci a dorit sa capitalizeze politic (ma mir ca di. presedinte admite asta)Cat priveste mincciuna tonomatului de Fratila ma intriga faptul ca nimeni nu pune punctul I: sa ne citeasca domniasa,dinlegea 119|2010 gogorita ,mult glosata, cu "cariera militara completa" atata timp cat in lege ,si inclusiv in decizii,se face referire la stagiul de cotizare de 20 ani; eu am vechime dublul acestui stagiu si am fost depunctat drasic si ilegal cu 1248 ron.suma cu care s-a marit pensiile a 12 subofiteri, potentiali votanti ai UNPR.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ăștia inventează tot felul de termeni, pentru a-și justifica acțiunile ilegale, speculând astfel faptul că cei din mediul civil nu sunt interesați întotdeauna de legislația din domeniul militar, fapt pe care l-am constatat și la majoritatea jurnaliștilor și a celor care participă la talk-show-urile politice. Tonomatul de Frățilă s-a dat din nou în spectacol aseară, inventând expresia "tabele orientative cu pensiile revizuite" publicate pe site-ul ministerului începând din iunie 2011, pentru a justifica astfel ștergerea lor la sfârșitul lunii decembrie 2011!

    RăspundețiȘtergere