joi, 5 ianuarie 2012

TeoPal: Opriți batjocura!

Am spus-o de mai multe ori, inclusiv în ceea ce am scris aici, pe acest blog, că procesul care a desfiinţat pensiile militare de stat, numit revizure, recalculare, aliniere la pensiile civile ( sau cum Dumnezeu a mai fost botezat), nu a făcut decât să dea frâu liber hoţiei, minciunii şi bunului plac. Nu a făcut decât să pedepseacsă pecuniar personalităţi de prim rang ale armatei şi să recompenseze boiereşte o liotă de „prieteni” politici, susţinători oportunişti ai prezentei conduceri ministeriale. Conducere care, după părerea multora,s-a dovedit a fi cea mai coruptă şi lipsită de respect dintre toate cele care au existat în ultimii douăzeci de ani. Este cu atât mai dureros, cu cât dezastrul s-a întâmplat tocmai atunci când ministru a ajuns un general (de justiţie!!!). Un general care s-a dovedit a fi exponentul celei mai crunte umilinţe a militarilor de carieră, activi sau în rezervă.

Pentru cele scrise în decursul timpului pe tema pensiilor militare (peste 150 de pagini!) am fost gratulat cu epitetele de mincinos, plângăreţ, laş, lipsit de onoare, vândut comuniştilor ori (surprinzător în acel context) de antiamerican notoriu. Spun surprinzător întrucât, personal, nu observ legătura dintre prietenii noştri de peste ocean şi jaful pe faţă, în ţară, la care sunt supuşi pensionarii militari români…
Iată că, azi, mă văd nevoit să provoc din nou imaginaţia poetică a talentaţilor producători de epitete. Fiindcă voi spune că întreaga „prezentare, democratică”, publică, a creşterilor pensiilor militare se dovedeşte a fi o mare păcăleală. O imensă operă propagandistică. O lucrătură neruşinată menită să ascundă adevărurile grave privitoare la bătaia de joc suferită de aproape o sută de mii de militari în rezervă şi retragere, la care putem adăuga zeci de mii de alţi pensionari din celelalte structuri militarizate.
Cunoaşteţi, desigur, că unii dintre rezervişti au fost, pe bună dreptate, gratulaţi cu pensii mărite. De cele mai multe ori simbolic. Personal cunosc o mulţime de pensionari militari care au „beneficiat” de 3, 8, sau 9 lei în plus. Din tabelele „democratic publicate”, rezultă că sunt mii şi mii. Aceştia au fost şi fericiţii receptori ai vestitei scrisori de autolaudaţium semnată de ministrul general-politician, fondator al unui ilustru partid politic. Pentru ceilalţi, pierzătorii, nimic. Doar inşiruirea interminabilă de cifre emisă pe site-ul M.Ap.N., din care rezultă că le-au scăzut veniturile. De ce? Uite aşa! Că vrea domn’ ministru! Îţi ia din bani, pur şi simplu! Iar tu, supusul domnului Oprea, Boc sau Băsescu nu trebuie să afli de ce, ce legi ai încălcat, dacă ai fost un delicvent ori un om onorabil pedepsit doar de amorul artei. Tu trebuie să rabzi şi să taci.
Repet, se dovedeşte manipulator argumentul creşterii cuantumului a aproape 90% dintre pensiile militare. El, argumentul, era susţinut de publicarea unui şir de sume neverificabile pe un site, des schimbător, uşor de manevrat în lipsa unei baze de calcul cât de cât legale, transparente. Un site întocmit din poruncă politică pentru liniştirea spiritelor şi minţirea populaţiei. Tot el, argumentul creşterii a 90% dintre pensiile militarilor, mai era vânturat doar de declaraţiile politice ale domnului Oprea şi a acoliţilor domniei sale. Câţiva, atinşi iremediabil de maladia liguşirii.
Realitatea trăită ne arată altceva. O creştere, da, dar adevărată numai într-o mică măsură şi doar pentru a se putea masca recompensarea substanţială a unor fideli activişti de partid militari (sau vopsiţi militari peste noapte). Am văzut, cu stupefacţie, pensii crescute cu 500%, aşa cum am cunoscut ( ca şi dumneavoastră ) generali avansaţi direct din soldaţi fruntaşi…Apoi imediat avansaţi din nou, şi iar, ca şi cum ar fi condus din victorie în victorie, pe front, oştirea română. Se întâmplă în instituţia care ar trebui să fie exemplu de corectitudine şi de respect al legii! Justificat. Pentru a se consolida traseul recompenselor politice prin grade succesive, exemplificat sublim de cariera militărească a domnului ministru. Şi pentru a fi întregită batjocura şi dispreţul la adresa demnităţii de militar.
Ne aflăm în situaţia în care tot mai mulţi, dintre aceia care apăreau cu creşteri de pensii pe site-ul destinat analizelor statistice propagandistice, primesc Decizii de pensionare cu pensii drastic reduse. Sunt sute. Poate mii. Poate şi mai mulţi. Nimeni nu cunoaşte, oficial, adevărata proporţie a înşelăciunii.
Pensionarul militar, minţit profesional de o echipă de funcţionari aserviţi politic (mulţi cu grade pe umeri!), s-a bucurat că apărea cu pensia crescută în tabelul fericirii cvasitotale. L-a lăudat pe domnul general-ministru. I-a cerut iertare că s-au putut îndoi de bunele sale intenţii. A pus ,apoi, în ramă scrisoarea domnului Oprea prin care acesta, personal, îl încredinţa de respectul şi grija sa neţărmurită faţă de viaţa sa. Şi acum se trezeşte din visul cel frumos, lovit în moalele capului, realizând, ca în bancul binecunoscut, că în loc să i se dea i se ia, şi în loc să fie respectat este umilit în cel mai murdar hal.
Domnule ministru Oprea, ajunge! Până unde vreţi să duceţi batjocura? Cine vă dă dreptul să vă bateţi joc de viaţa şi sănătatea unor zeci de mii de bravi militari, oameni care au respectat până la căpăt Armata? Care şi-au periclitat sănătatea, au renunţat uneori la viaţa de familie şi şi-au neglijat copii pentru a avea azi, dumneavoastră cârmuitorii, o ţară liberă, membră a NATO, prezentă în UE? Care au muncit zi şi noapte, fără preget, în speranţa că vor trăi decent şi vor fi respectaţi la bătrâneţe?
Cine sunteţi dumneavoastră? Ale cui interese apăraţi?
Întreb, fiindcă de aici se vede doar că aţi apărut apărut de nicăieri, de pe drumul de din dos al politicii, şi că din acel moment a început dezastrul! Se mai vede, de aici, din afară, că aveţi vocaţia trădării. Că aţi trădat pe cei care v-au uns politician. Acum îi trădaţi pe cei care v-au făcut om. Adică pe dascălii tinereţii dumneavoastră, militarii. Iar în chiar acest moment trădaţi cea mai sfântă instituţie a unui neam. Armata şi pe slujitorii săi.
Pentru ce aţi desfiinţat pensiile militare de stat şi odată cu ele instituţia pensionarului militar? În baza cărui drept aţi preschimbat solda militarilor ieşiţi la pensie în salariu? Pentru ce i-aţi transformat pe ei, pe pensionari, din militari până la moarte în simpli foşti funcţionari, confiscându-le gradele şi demnităţile militare, anulându-le statutul, negându-le cariera militară? Cu ce v-au greşit ei? De ce îi urâţi, încercând să le scurtaţi viaţa şi umili demnitatea? Pentru ce îi împărţiţi în buni şi răi? Pe ce criterii şi cu permisiunea cui? Pentru ce îi puneţi, acum la vremea senectuţii, pe drumul tribunalelor, acolo unde, cinstiţi fiind toată viaţa, nu au călcat niciodată? Pentru ce le amărâţi zilele, le albiţi nopţile şi le distrugeţi bătrâneţea? Nu vă gândiţi că există un Dumnezeu, Acela, pe care Îl invocaţi cu gura plină atunci când minţiţi de îngheaţă apele? Nu înţelegeţi că o ţară întreagă vede şi că, oricât de priceput v-aţi crede, nu puteţi minţi o naţiune? Că va veni vremea să daţi socoteală?
Domnule general Oprea, cu dreptul celui din banii căruia sunteţi plătit spre a sluji Armata Română (şi nu pentru a o umili!), vă rog, răspicat: OPRIŢI BATJOCURA! 

Sursa:TeoPal, 04 ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu