vineri, 24 februarie 2012

Justiţiarul-izmenar Oprea l-a trecut în rezervă pe lt. Alexandru Oprea

Dacă d-lui lt. i s-a aplicat această pedeapsă pentru ce a făcut, oare generalul de justiţie militară cu 4 stele Oprea ce pedeapsă ar merita, de exemplu, pentru felul în care şi-a bătut joc de pensionarii militari? 

Oprea l-a trecut în rezervă pe locotenentul Alexandru Gheorghe

Prin ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, locotenentul Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 din Câmpia Turzii.
Ordinul a fost semnat miercuri 22 februarie şi adus la cunoştinţa militarului joi 23 februarie.

Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit că participarea sa, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii, este faptă interzisă de regulile militare.
De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare.
Totodată, el a fost găsit vinovat pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei în 23 ianuarie, respectiv în Bucureşti.
Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană l-a mai găsit vinovat şi de “acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-media civilă, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta”.
Locotenentul Alexandru Gheorghe are la dispoziţie două zile să predea cele peste 1.000 de documente pe care le gestiona.
Ion Panaitescu, avocatul lui Alexandru Gheorghe, a declarat că va ataca ordinul în contencios.
“Decizia ministrului Apărării Naţionale de excludere a lui Alexandru Gheorghe din armată va fi contestată în contencios, la Curtea de Apel Cluj. Dacă va fi nevoie, vom merge şi la instanţele internaţionale pentru a se face dreptate”, a afirmat Panaitescu.
Rămâne de văzut dacă trecerea în rezervă a locotenentului având la bază o acţine considerată de natură politică, va duce la reţinerea altor angajaţi ai MApN de a face politică în tipul campaniilor electorale ce se apropie anul acesta.
De asemena, e de văzut dacă folosirea sau punerea la dispoziţie a infrastructurii MApN în folosul unor acţiuni politice va fi pedepsită similar.
În acest sens ar trebui acordată o atenţie sporită acţiunilor din cadrul cercurilor militare, a bazelor de odihnă şi tratament ale MApN unde mascat se pot organiza acţiuni cu tentă politică.
Nu în ultimul rând va fi de văzut în ce măsură în campania elctorală a ministrului va fi folosită logistica ministerului, vezi stuaţiile repetate când ministrul a folosit elicoptere ale MApN-ului pentru deplasarea la mitinguri electorale.
Nu în ultimul rând va fi de văzut în ce măsură haina militară va fi prezentă pe afişele elctorale.
Sperăm că şi atunci MApN va fi vigilent şi îi va sancţiona în consecinţă pe vinovaţi, indiferent cine vor fi aceştia.


Sursa:http://militar.infomondo.ro/actualitate/oprea-l-a-trecut-in-rezerva-pe-locotenentul-alexandru-gheorghe.html#more-12014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu