miercuri, 9 mai 2012

Raul Dăncuță: A început debarasarea la MApN?

A început debarasarea la MapN?
De pe 8 mai 2012 noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, îşi începe mandatul. O provocare pentru cel care a fost zeci de ani în slujba ţării îmbrăcând haina militară. Provocarea e cu atât mai mare cu cât el îi succede unui fost ministru care s-a slujit de ArmatA României  pentru a parveni politic, şi numai.
Nicicând instituţia militară nu a fost atât de agresată – la propriu şi la figurat  – de asaltul politrucilor ca în mandatul ultimului ministru, Oprea. Un soi de politruc-militar-om de afaceri şi, – zice el – profesor universitar!
Nici nu e de mirare că instituţia militară a ajuns atât de jos ca imagine publică! Iar dacă aruncăm o privire  personajelor care au girat mandatul “ministrului” Oprea – mă refer aici la  şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice, şefa de la Direcţia Financiar-Contabilă şi şeful de la Comandamentul Logistic Întrunit, “ putem constata cum, cei trei”, prin slugărnicie şi obedienţă au favorizat o acţiune devastatoare asupra imaginii Armatei.
Aceşti indivizi sunt imaginea perfectă a carieristului, aflat în slujba altui /sau altor carieşti,  capabil să subjuge orice interes de grup în scop personal.
Se încheie astfel o etapă în care rezerva Armatei a fost batjocorită prin promisiuni şi minciuni. Se încheie o etapă în care haina militară a devenit ţinută de campanii electorale, o etapă în care gradele militare au fost traficate în folosul unei clientele amăgite politic.
Ia sfârşit o etapă în care mijloacele de informare ale Armatei vor trebui să iasă din mlaştina în care au fost vârâte şi să se debaraseze de meteahna de a-şi lăuda “şeful” pentru orice inepţie debitată. E timpul să informeze. Aceasta, în contextul în care societatea civilă se întreabă tot mai mult, dacă nu cumva Armata a devenit un instrument politic în mâna oricărui vântură-vorbe, aciuat aiurea prin clădirea din Dealul Arsenalului.
Se încheie o etapă în care Direcţia Financiar-Contabilă s-a lăsat călcată în picioare de un ministru prea puţin mobilat intelectual şi care şi-a închipuit că încărcarea sacilor de cartofi în camioane militare e totuna cu recalcularea-revizuirea-reajustarea unor pensii militare a unor oameni care habar nu aveau ce se întâmplă cu soarta lor. E timpul ca profesioniştii din DFC să-şi reia locul, iar impostorii să plece la partidul “interesului naţional” (măcar de ar fi aşa respectivul partid…). Prea multe destine au fost afectate de incompetenţa unor funcţionari.
A venit vremea ca slugile -  mă refer aici la cei cu un astfel de profil moral, de slugă – să plece. Să sperăm că deviza lătrată de ministrul care şi-a vizitat o singură dată militarii în Afganistan, “noi nu lăsăm pe nimeni în urmă” să fie aplicată. Adică, lichele să-şi urmeze şeful! Să plece la partidul pe care, cu voie sau fără de voie, l-au servit.
E timpul ca bunurile Armatei să rămână ale Armatei, să nu mai fie traficate în scop politic. Ştie cineva câte locuinţe s-au construit pe zecile de terenuri cedate de prea-mărinimosul ministru prietenilor de partid şi de stat?  Nu cumva a costat prea mult “re-evaluarea” ministrului?
Mă opresc aici. Deşi mi-e greu. Am căutat prea mult printre ştirile privind NATO sau UE căteva date privind activitatea ministrului la reuniunile miniştrilor Apărării din ţările aliate. Pur şi simplu nu a participat! A jignit astfel Aliaţii şi a murdărit imaginea Armatei României ca aliat mândru şi competent. Au fost poate prea importante zborurile electorale şi vizitele în cantinele ticsite de militari aduşi cu forţa la ciudatele  reuniuni “de partid şi de stat”.
Sper din tot sufletul ca astfel de metehne să dispară.
Sper şi îmi doresc ca Armată să fie lăsată în pace să-şi îndeplinească misiunea în faţa poporului pe care-l serveşte. Militarii ştiu ce au de făcut. Ei trebuie doar să fie lăsa-ţi să-şi facă meseria. Meseria, nu treaba!
Imi pun speranţe în onoarea noului ministru şi măsurile asumate prin noul program de guvernare.
E timpul ca Armata să-şi reia locul mândru în mijlocul societăţii civile!
Mult succes noului ministru!
În loc de încheiere:
Echipa InfoMondo Militar îşi asigură cititorii că vom fi cel puţin tot atât de atenţi la acţiunile noii echipe instalate la MapN, ca şi asupra celei plecate, şi vom continua să vă informăm  cu cât mai multă obiectivitate şi în timp cât mai oportun.
08 mai 2012-05-08
Raul-Ciprian Dăncuţă, InfoMondo Militar
Sursa:http://militar.infomondo.ro/actualitate/a-inceput-debarasarea-la-mapn.html

Un comentariu:

 1. PONTA PE DRUMUL DESCHIS DE BASESCU !
  NEGLIJENTA CRIMINALA PENTRU NEVOILE ARMATEI ROMANE !
  Corneliu Dobritoiu. ... "Avem putini bani, deocamdata, pentru inzestrarea armatei, insa mizam pe finantari ...


  NOUL SERVICIUL DE SPIONAJ AL ARMATEI SUA : INZESTRAREA MILITARA A ARMATEI LA PAMANT.
  „Concepţia de înzestrare cu sisteme şi echipamente majore a armatei romane în perioada 2006-2025", elaborată de Ministerul Apărării, recunoaşte că 85 la sută din echipamentele militare au resursa de viaţă depăşită. Adevarul este 98 % Militarii români sunt trimişi în teatrele internaţionale de luptă cu armament învechit, uzat sau nepotrivit condiţiilor de climă MOARTEA A ZECI DE MILITARI SE DATORESTE MAI MULT ECHIPAMENTULUI INVECHIT DECAT INAMICULUI ! Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme..... Militarii români patruleaza cu bocancii rupţi, întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile......................
  GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA .....
  ps UN REPREZANT AL NOULUI CLANDESTIN DEFENSE SERVICE SA INTALNIT CU REPREZENTANTII SMCD !Comunicat oficial :
  Joi, 11 aprilie a.c., un expert al Pentagonului in probleme romanesti a avut o discutie la sediul central cu reprezentantii Departamentului Relatii si conducerea SCMD. O intalnire similara a avut loc cu grupul de ofiteri din jurul ofiterului Alexandru Gheorghe.
  LIPSA DE INZESTRARE MILITARA A FACUT PARTE DIN DISCUTII.......

  RăspundețiȘtergere