marți, 21 august 2012

Curva politică

Dezamăgirea provocată de ce a hotărât CCR e mare, bineînţeles. Ca de obicei la români, s-a găsit cineva care să fie trădătorul de serviciu. De data asta, rolul a fost interpretat de numita Aspazia Cojocaru, care se mai declară şi revoltată faţă de afirmaţiile făcute de Ion Predescu. Ce e interesant e că-l atacă în oficiosul portocaliu, Evenimentul zilei:

EXCLUSIV. DECLARAŢIE ZGUDUITOARE. Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru: “Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur!”

Judecătoare Aspazia Cojocaru, unul dintre cei nouă magistrați CCR care au dat verdictul în cazul referendumului, care are ca efect întoarcerea Președintelui Traian Băsescu la Cotroceni, l-a criticat dur pe colegul său, Ion Predescu.

Indignată de declarația colegului său, Ioan Predescu, dată pentru ziarul Gândul, în care acesta a spus că „am luptat și noi cum am putut”, precum și de faptul că presa titrează că „Aspazia Cojocaru a înclinat balanța CCR”, judecătoarea ne-a declarat:
“Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. Întrebaţi toţi studenţii mei. Unul singur dacă găsiţi să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătaţi. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea! “.
Cine este Aspazia Cojocaru
Este prima femeie care a ajuns în componenţa CCR. A fost numită judecător de către Camera Deputaţilor, în 2004, pentru un mandat de nouă ani. Are 66 de ani, este născută în Lozna, Botoşani. E căsătorită şi are un copil. A absolvit Facultatea de Drept – Universitatea Bucureşti, în 1972, şi Facultatea Internaţională de Drept Comparat, Strasbourg, Franţa, 1978 - 1980. Specializată în drept civil, în 1991 a primit Premiul Academiei Române "Nicolae Titulescu". Prof. univ. dr este autor şi coautor al numeroase tratate şi monografii.
(http://www.evz.ro/detalii/stiri/referendum-invalidat-judectoarea-CCR-Aspazia-Cojocaru-997371.html)
Să-i reamintim însă ceva curvei politice de serviciu azi la CCR. Iată ce declara respectiva în 02.08.2012, cu privire la rezultatul referendumului:

Mediafax 02.08.2012Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru: "Eu, după mine, trebuia anulat referendumul"

Judecătoarea Aspazia Cojocaru a declarat, joi, după şedinţa Curţii Constituţionale, că din punctul său de vedere referendumul trebuia anulat.

Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru: "Eu, după mine, trebuia anulat referendumul"
"Eu, după mine, trebuia anulat referendumul", a afirmat Cojocaru.
Întrebată care a fost votul privind amânarea unei decizii privind referendumul pentru 12 septembrie, judecătoarea spus: "Nu pot să spun".
Ea a precizat că s-au solicitat de la toate instituţiile abilitate documente care vor trebui analizate.
Întrebată de ce e necesar un astfel de demers, Aspazia Cojocaru a răspuns: "Pentru că totul s-a bazat pe date false".

Atunci, în 02.08.2012, a avut dreptate, fapt dovedit prin cifrele reale cu privire la numărul de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente, stabilite de guvern conform exigenţelor CCR.  Azi însă, jigodia s-a sucit şi deşi spune că nu putea încălca legea, tocmai a făcut-o, dovedind că e o curvă politică mai mare chiar decât Băsescu.

4 comentarii:

  1. Mishule, nu cumva CCR inseamna Curva Constitutionala a Romaniei ?
    In privinta doamneiAspasia greseti. Domnia sa este cea care a fost amenintata inainte de proma decizie. Tot danasa, asa cum spui si tu a facut declaratia aia ca ar fi trebuit sa se anuleze referendumul. Tot ea a spus si ca listele contin date false. Acuma tot ea spune ca nu vrea sa faca puscarie. Pai si Rus a demisionat din acelasi motiv, ca nu a vrut sa faca puscarie. Intrebarea care se pune este cu ce i-a avut Băsescu la mana, de le-a fost frica asa de tare ca fac puscarie daca nu fac cum spune el ? Prin declaratiile dinainte madam Aspasia si-a pregatit terenul, sa se puna la adapost de orice banuiala. Sa spun drept eu eram sigur ca ea va fi cea care va trada, am si spus-o. Dar lasa asa, e pacat doar de oamenii care au iesit la vot, ca domnii Crin si Ponta meritau sa fie demisi ei pentru gafele pe care le-au facut. Eu imi pun foarte serios intrebarea daca nu cumva cel putin unul din ei chiar nu a vrut sa cada Basescu. Oricum, amandoi sunt ageamii rau de tot. Au avut demiterea lui Basescu in mana si s-au jucat cu ea. Nu merita sa ne conduca, cu toata parerea de rau. Ar trebui sa-si dea de3misia amandoi. Iar Antonescu o da la intors acuma, ca pentru el Basescu e demis. Ce vorba e asta ? O ia pe urma lui Basescu, cand spune ca pentru el, sunt 12 milioane de romani ? Vai de ea tara cu asa candidati la presedintie.

    RăspundețiȘtergere
  2. adica tu neacsule vrei sa-si dea toata lumea demisia si sa vina iar udrea,berceanu,blaga,videanu,anastase,etc.eventual sa-si dea demisia si toate partidele sa ramana doar pdl si presidintele basinescu pt toata viata si cand o murii(sper sa fie cat mai curand) s-o lase pe fi-sa la butone?! in rest sunt de acord cu tine si apreciez!

    RăspundețiȘtergere
  3. E interesant faptul că atât Rus, cât şi Aspazia, au declarat că le e frică de puşcărie. Oare de ce? Cine şi de ce le strânge mâna cu uşa? Ce scheleţi mai au ascunşi prin dulapuri?
    Cât despre Crin şi Ponta, ce să zic? Trebuiau să nu admită nimic din ce le-au cerut "marii democraţi" occidentali, nu să vină acum să ne spună unul că a fost "păcălit" aproape în fiecare zi, iar celălalt că a fost de bună credinţă când a acceptat "cerinţele momentului. L-am admirat pe senatorul Ghişe care s-a bătut până la votul final pentru neadmiterea cvorumului şi care şi acum vine cu soluţii perfect legale pentru neadmiterea revenirii lui Băse la Cotroceni.
    M-a surprins însă total neplăcut faptul că Antonescu a făcut ieri declaraţii politice atât de la sedoiul PNL, cât şi al USL. Deocamdată este încă preşedinte interimar al României, ce a făcut ieri aduce aminte de şedinţele PDLiştilor conduse de preşedintele României,Băsescu Traian. Chiar mă şi mir că portocalii n-au sărit imediat la gâtul lui pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere