marți, 15 noiembrie 2016

Ghinion! Ai, n-ai televizor, marcă banu!

Are americanul din SUA televiziune naţională? Nu! Plătitorul de taxe şi impozite american n-ar accepta să-i fie luaţi bani cu de-a sila pentru ca unii să-şi ia salariu de la o instituţie pe care tot ei au falimentat-o. 
Are românaşul televiziune naţională? Are. Şi încă una cu "n" canale, unul mai prost ca altul. Are pentru că este nevoie de o televiziune - aservită politic încă de la înfiinţarea ei - care să transmită în special "mesajul" potentaţilor politici ai zilei. Are pentru că trebuie să bage mâna-n buzunar să plătească o taxă, indiferent că are sau nu televizor.
Uite însă că se întâmplă o minune şi românul obişnuit fu gata-gata să scape de grija ţinerii în viaţă a televizunii "naţionale". Dar cum la noi tot timpul se găseşte un Gică - contra, binenţeles că minunea trebuie să mai aştepte până se dumireşte CCR cum a fost cică cu chestia "pe repede înainte" din partea parlamentarilor şi "lipsa predictibilităţii" în cazul vestitelor 102 taxe. Aşa că "GHINION" pentru românaş încă, ai, n-ai televizor, marcă banu!
P.S. Am o nedumerire totuşi cu privire la Gică-contra ăsta, când Oprea i-a mărit peste noapte prin OUG salariul de preşedinte, cum a fost cu lipsa predictibilităţii şi mersul pe repede-nainte? Că mai ştii, respectivul poate nici n-a aflat, are omul 6 case care îi aduc bani de-ajuns în conturi.
   

Un comentariu:

  1. Sunt multe lucruri pe care nu le au americanii: academii nationale, uniuni de scriitori, cler platit (tot) de guvern si diverse institutii fantoma, mari sugatoare de milioane si milioane/lunar...In USA(si nu numai) cuvantul ordinei zilei de secole, este eficienta, masurata prin atributul comun:banul.Totul insa porneste de la varf, de la politic, Romania, comparat tot cu USA, are peste OPT MII DE PARLAMENTARI(***),platiti insa mult mai bine, chiar regeste platiti, in comparatie cu cei elvetieni...In schimbul faptului ca americanii( elvetienii si oricare natie eficienta si cu bun-simt) nu au televiziuni de stat, au cate 3-4 televizore/rezidenta, 2-3 computere, la fel si camera video, si schimba telefoanele chiar la 6 luni, ba chiar si schimbatul masinilor se face( chiar de clasa medie) deobicei la fiecare 3 ani(cand expira garantia integrala), sau cand se tocesc pneurile initiale, dar -cel mai adesea- dupa un accident oarecare , care face ca masina respectiva sa nu mai arate bine, cea ce "nu se poate" intr-un cartier sau vecinatate unde toata lumea "poarta" doar autoturisme impecabile...Practic- nu exista nicio exagerare- orice american capabil sa conduca(intre 16 si 80 ani), schimba in intreaga sa viata, cel putin 15 masini, in medie...(***ramanand la comparatie, or USA ar trebui sa aiba cei OPT MII DE CONGRESMEN(dar are doar 535 membri la o populatie de aprox. 320 milioane)or Romania, ar trebui sa aiba (la modul exceptional) nu mai mult de O SUTA membri, ca sa nu facem reductia pur matematica, adica pe langa 40 membri(dar, actual -si illegal, chiar- are peste 560-2***), asa cum ar trebui ca Romania sa nu aiba mai mult de ZECE UNITATI ADMINISTRATIVE(judete), si -in continuare- sa nu mai plateasca clerul si diverse alte institutii fantoma si functii de taiat frunze la carnivore, per total, dupa o reforma reala (adica implementarea unei eficientze autentice) Romania poate salva/LUNAR, cel putin CINZECI MIIOANE DE EURO... nici cea mai mica exagerare, pentru aceasta cifra!!! (***nu mai amintim de criteriul principal al formarii acestui numar adica EFICIENTA ECONOMICA Romania ar trebui sa fie o dictatura fara govern si fara parlament!!! -2*** pana si o alta tara ex-comunista, Cehia, are un numar mai aproape de realitate (281-la peste 10 milioane numar populatie, numar real, in Romania, practic mai rezida cel mult 18 milioane suflete), pentru ca EFICIENTA ECONOMICA si NIVELUL DE TRAI al populatiei, este mult mai ridicat decat in Romania>)

    RăspundețiȘtergere