marți, 5 aprilie 2011

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor – raport pozitiv pentru OUG 1/2011. Rămâne de văzut ce va fi în plen

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor – raport pozitiv pentru OUG 1/2011

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor a dat raport pozitiv, marţi, 5 aprilie, OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare. Totodata, au fost adoptate şi două amendamente.
Primul Amendament prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit căruia căruia “dacă rezultă în cuantum mai mic, pensia să rămână cea avută în plată înaintea recalculării”, a declarat pentru NewsIn deputatul George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, preluat de Realitatea.
Al doilea amendament vizeaza modificarea Art 1 alineat 4 din OUG 1, deputaţii dorind să coreleze punctul mediu de pensie atât cu solda de grad, cât şi cu cea de funcţie.
Cele două amendamente au fost propuse de deputatul de la minorităţi Niculae Mircovici şi au fost susţinute de opoziţie, în timp ce reprezentanţii puterii s-au abţinut de la vot, mai puţin Eugen Bădălan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor.
Tot marţi, a fost adoptat în comisia de Apărare şi un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în străinătate.
http://militar.infomondo.ro/actualitate/comisia-de-aparare-din-camera-deputatilor-raport-pozitiv-pentru-oug-12011.html

http://www.realitatea.net/pensiile-militare-care-dupa-recalculare-au-un-cuantum-mai-mic-raman-neschimbate_821777.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu