vineri, 3 iunie 2011

Care vor fi primele averi mari nedeclarate descoperite de noul departament al ANAF?

Am auzit că s-a înfiinţat un departament nou în cadrul ANAF, care să se ocupe de descoperirea averilor mari nedeclarate. Lucru bun, în principiu. Pentru a ne dovedi însă că v-a lucra cu eficienţă şi echidistant politic, eu propun să înceapă verificările cu următoarele cazuri:
1. Din ce surse a strâns Maria Băsescu suma cu care i-a cumpărat lui Traian Băsescu un autoturism marca LOGAN, aşa cum a declarat public acesta? Pentru că din declaraţiile doamnei respective, a devenit casnică după ce a născut.
2. Care sunt sursele reale din care Ioana Băsescu şi-a permis să achiziţioneze celebrul deja penthouse din complexul imobiliar Popoviciu? Dacă ne amintim bine, dumneaei a declarat că va face publice aceste surse de venituri, dar uite că se fac aproape 2 ani de atunci şi nimic, nimic în acest sens.
3. Din ce venituri a achiziţionat şeful ANAF, Sorin Blejnar, vestita sa vilă? Pentru că din declaraţiile de avere rezultă că nu avea banii cu care a achiziţionat respectivul imobil, cam aşa a scris şi difuzat mass-media.
Dacă acest departament va face lumină, pentru început,  măcar în aceste cazuri, vom crede cu adevărat că este de bunăcredinţă şi echidistant politic.
Tare mi-e însă că verificările vor începe cu cei din opoziţie, pentru că se apropie alegerile doar, iar portocaliul nu reuşeşte cu niciun chip încă să treacă de 20% în preferinţele coloristice ale românilor. Iar în cazul celor din opoziţie, chiar dacă în acest moment poate nu au nimic concret în dosarele de prin sertare ale procurorilor "de serviciu", fac pariu încă de pe acum că departamentul respectiv o să declare că sunt suspiciuni şi că verificările încă nu pot fi făcute publice, stil de muncă brevetat deja de "dragaANI". Şi astfel imaginea publică a celor în cauză va fi şifonată deja şi numai dacă se anunţă că există suspiciuni. Să ne amintim doar cum a procedat Băsescu în cazul unor miniştri liberali, declaraţi ulterior nevinovaţi de justiţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu