miercuri, 27 iunie 2012

Băsescu şi curTEA sCONcSTITUŢIONALĂ

Un miros de împuţiciune emană din ecranul PC-ului. Mă uit atent să văd dacă nu cumva mi-a intrat vreo gânganie în carcasa acestuia şi s-a prăjit. Nu găsesc nimic. Butonez în continuare între Facebook şi jocul FIFA şi brusc găsesc sursa mirosului: Comunicatul CCR în legătură cu cine ne va reprezenta la Consiliul European. Citesc atent, fiind nevoit să mă ţin de nas, fiindcă ce a decis azi majoritatea portocalie din CCR chiar că pute îngrozitor:

"In sedinta din ziua de 27 iunie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.e) din Constitutia Romaniei si al art.34 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea formulata de Presedintele Romaniei privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvern, reprezentat de primul-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte.
La sedinta de judecata au participat, din partea Presedintelui Romaniei, domnul Stefan Deaconu, consilier prezidential, iar din partea Guvernului, primul-ministru, domnul Victor-Viorel Ponta, impreuna cu ministrul justitiei, domnul Titus Corlatean, si ministrul pentru relatia cu Parlamentul, domnul Mircea Dusa.
In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, generat de actiunea Guvernului si a primului-ministru de a-l exclude pe Presedintele Romaniei din delegatia care participa la Consiliul European in perioada 28-29 iunie 2012.
In exercitarea atributiilor constitutionale, Presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului. Aceasta atributie poate fi delegata de catre Presedintele Romaniei, in mod expres, primului-ministru.
Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei si Guvernului".
Adică ăştia au hotărât, cu majoritate, că în Constituţie avem nu doar expresia Preşedintele României, ci şi ŞEF DE STAT
Dau drumul şi la TV şi văd şi declaraţia chiorului-şef al acestei "instituţii", care mă lasă perplex declarând că nu se mai obosesc să redacteze şi motivarea, "ju(de)cătorii" fiind extenuaţi deja. Cam are dreptate individul ăsta, te oboseşte rău să transformi CCR în curTEA sCONcSTITUŢIONALĂ a României! Băsescule, la tine n-a ajuns încă mirosul? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu